Altınordu'da Girişimci Kadınlar El Sanatları Pazarı sona erdi
Altınordu Belediyesi tarafından düzenlenen "Girişimci Kadınlar El Sanatları ve Tasarım Pazarı", 20 Mayıs'ta Akyazı Sahili Etkinlik Alanı'nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Binlerce Ordulu, kadın kooperatifleri ve bireysel girişimcilerin el emeği ürünlerini inceleme ve satın alma fırsatı buldu.
Kadın üreticiler, takı, ev dekorasyonu, doğal sabun ve örgü gibi çeşitli ürünlerini sergilediler. Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, pazarın kadın girişimciliğini desteklemeyi ve yerel üretimi artırmayı amaçladığını vurguladı. Başkan Tepe, belediyenin kadınların ekonomik hayattaki rolünü güçlendirmeye önem verdiğini belirterek, kadın kursiyerlerin ürünlerinin de pazarda yer aldığını ifade etti.
Etkinliğe katılan kadınlar ve vatandaşlar, pazarı olumlu karşıladı. Mine Özgül, pazarın kadınları teşvik etmesinin önemli olduğunu, Sabahnur Erdoğan ise belediyenin kadınlara verdiği destekten memnuniyetini dile getirdi. İstanbul'dan gelen Necla Zaimoğlu da etkinliğin her yerde düzenlenmesi gerektiğini düşündüğünü belirtti.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.