Böcek ve Şahin: Antalya Trafiği için 200 Milyonluk Master Plan
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Antalya Valisi Hulusi Şahin, 3-9 Mayıs Trafik Haftası kapsamında UKOME Genel Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda, Antalya'nın Kentsel Ulaşım Master Planı'nın tamamlanma aşamasında olduğu ve 200 milyon TL'ye mal olacağı, 19 ilçeyi kapsayacağı belirtildi. Başkan Böcek, planın yıl sonuna kadar tamamlanacağını duyurdu.
Toplantıya, Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, Antalya Emniyet Müdürlüğü, kamu kurumları, meslek odaları ve STK temsilcileri katıldı. Vali Şahin, Antalya'da kişi başına düşen araç sayısının Türkiye ortalamasının altında olduğunu, ancak yoğun trafiğin sağlıklı bir akışının sağlanması için iyi çalışma ve organizasyon gerektiğini vurguladı. Şahin, UKOME'nin Antalya trafiğini belirleyen ve yöneten bir yapı olduğunu ve bu yapı içindeki iş birliğinin önemine dikkat çekti.
Böcek ise, 148 akıllı kavşakla Emniyet Müdürlüğü ile iş birliği içinde çalıştıklarını, 2040 yılına kadar sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Master Planı'nı tamamlayacaklarını ve 4. Etap Raylı Sistemi ihalesini tamamladıklarını açıkladı. Böcek, Konyaaltı'ndan başlayacak olan 4. Etap Raylı Sistem projesiyle birlikte, Antalya'da ulaşımın iyileştirilmesi için tüm kurumlarla iş birliği içinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.