Bodrum Belediyesi BAK ekibi temel kampçılık eğitimini tamamladı

Bodrum Belediyesi BAK ekibi temel kampçılık eğitimini tamamladı
Bodrum Belediyesi'nin arama kurtarma ekibi, AFAD akreditasyon sınavına hazırlanmak için temel kampçılık eğitimini tamamladı.

Bodrum Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Bodrum Belediyesi Hafif Düzey Arama ve Kurtarma Ekibi (BAK), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) akreditasyon sınavına hazırlanıyor. Ekip, eğitimlerine devam ederek hazırlıklarını sürdürüyor.

Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü eğitmenleri Mehmet Demir ve Enver Gümüşkar tarafından verilen iki günlük temel kampçılık eğitimi, gece ve gündüz yürüyüşü, kamp alanı ve rota oluşturma, hedef bulma gibi saha çalışmalarını kapsadı. Eğitim Herodot Kültür Merkezi'ndeki teorik bölüm ve Mazıköy Mahallesi Şeytan Deresi mevkiindeki pratik uygulamalardan oluştu.

Afet İşleri Müdürü ve BAK Ekip Lideri Kenan Apaydın ile Bodrum Belediyesinin çeşitli müdürlüklerinden gelen 33 gönüllü personel, eğitime katıldı. Eğitimin sonunda katılımcılar bir sınava tabi tutuldu. BAK ekibi, AFAD akreditasyon sınavı hazırlıklarına devam edecek.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.