Bursa'da yangınlar sürüyor: 12 mahalleden 3763 kişi tahliye edildi
Bursa'daki orman yangınlarıyla mücadele dördüncü gününde de devam ediyor. Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, yangınlara 35 hava aracı, 1136 kara aracı ve 2600 personelle havadan ve karadan müdahale edildiği belirtildi.
Açıklamada, Gürsu ilçesinde Karahıdır, İğdir; Kestel ilçesinde Ağlaşan; Harmancık ilçesinde Saçaklı, Çakmak, Çamoğlu, Çatalsöğüt, Ilıcaksu, Dutluca; Orhaneli ilçesinde Yakuplar; Osmangazi ilçesinde Avdancık ve Büyükorhan ilçesinde Gedikler mahallelerinde toplam 12 mahallede, 1315 hanede yaşayan 3763 vatandaşın güvenli bir şekilde tahliye edildiği duyuruldu.
Tahliye edilen kişilerin sayısı mahallelere göre şu şekilde dağılım gösteriyor: Karahıdır Mahallesi'nde 680, İğdir Mahallesi'nde 880, Ağlaşan Mahallesi'nde 250, Saçaklı Mahallesi'nde 35, Çakmak Mahallesi'nde 250, Çamoğlu Mahallesi'nde 30, Çatalsöğüt Mahallesi'nde 350, Ilıcaksu Mahallesi'nde 62, Dutluca Mahallesi'nde 76, Yakuplar Mahallesi'nde 300, Avdancık Mahallesi'nde 250 ve Gedikler Mahallesi'nde 600 kişi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.