Diyarbakır'da kuraklık felaketi: Çiftçilerden Erdoğan'a yardım çağrısı
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kuraklık, hububat üretimini olumsuz etkiledi. Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, bölgede tarihte görülmemiş bir kuraklık yaşandığını belirterek, hükümetten destek istedi. İskenderoğlu, don ve dolu zararına ilişkin Meclis'te komisyon kurulmasına rağmen, kuraklık için henüz bir çalışma yapılmadığını vurguladı.
İskenderoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce don ve dolu zararına uğrayan çiftçilere ÇKS kayıtlı olup olmadıklarına bakılmaksızın destek verileceğini açıklamasını hatırlatarak, kuraklıktan etkilenen çiftçilerin de aynı desteği hak ettiğini ifade etti. 'Bize üvey evlat muamelesi yapılıyor' diyen İskenderoğlu, çiftçilerin ekonomik olarak büyük zorluklar yaşadığını ve önümüzdeki hasat dönemi için endişeli olduklarını dile getirdi.
Çiftçilerin Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) ile ilgili şikayetlerini de dile getiren İskenderoğlu, TARSİM'in çiftçilere destek vermede gecikmeli ve yetersiz kaldığını belirtti. Başkan, hükümetin acil olarak bir komisyon kurarak, bölgede incelemelerde bulunması ve Tarım Bakanlığı'nın destek ödemelerindeki yetersizliği gidermesi gerektiğini vurgulayarak, Cumhurbaşkanlığı Afet Fonu'ndan destek talebinde bulundu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.