İBB, kurban kesim alanlarında temizlik çalışmalarına devam ediyor

İBB, kurban kesim alanlarında temizlik çalışmalarına devam ediyor
İBB, Kurban Bayramı'ndan sonra da 15 Haziran'a kadar kurban kesim alanlarının temizliğini sürdürecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kurban Bayramı'nda kullanılan kesim alanlarının temizliği için bayram öncesinde başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Bu kapsamda, 4 modern kurban satış ve kesim tesisinde hijyen ekipleri bayram boyunca ve sonrasında, 15 Haziran 2025 tarihine kadar vardiyalı olarak görev yapacak.

İBB Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü'nün 2025 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ'i doğrultusunda, ilgili birimler ve 39 ilçe belediyesine kurban atıklarının kabul edileceği tarihler bildirildi. Silivri Seymen ve Şile Kömürcüoda Düzenli Depolama Sahaları'nda kurban atıkları için özel bölümler oluşturulurken, Avrupa ve Asya yakalarında ise hastalıklı hayvanlar için tıbbi atık araçları hazır bekletiliyor.

12 Mayıs 2025'te başlayan temizlik çalışmaları, Alibeyköy'deki (yaklaşık 28 bin metrekare) Avrupa yakası tesisi ve Sancaktepe, Ataşehir ve Pendik'teki (toplam yaklaşık 149 bin 500 metrekare) Asya yakası tesislerinde 15 Haziran 2025'e kadar devam edecek. İBB'nin 4 tesisinde günlük tek vardiyada 20 araç ve 95 temizlik personeli görev yapıyor; 229 Kurban Satış Yeri (Padok) ve 11 Kesimhane'de temizlik işlemleri yürütülüyor. Bayram sonrası 10-15 Haziran tarihleri arasında ise 14 araç ve 66 personel ile komple temizlik yapılacak.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.