Kırkpınar'da çadır kent: Güreş severler otellerde yer bulamayınca çadırlarda konaklıyor

Kırkpınar'da çadır kent: Güreş severler otellerde yer bulamayınca çadırlarda konaklıyor
Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için Edirne'ye gelenler, otel bulmakta zorlanınca çadır kent kurdu.

664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için Edirne'ye gelen birçok kişi, otellerde yer bulamamanın getirdiği sorunla karşılaştı. Bu durum, güreş severlerin Selimiye Camisi çevresinde çadır kurarak konaklamalarına yol açtı. 4-6 Temmuz tarihleri arasında Sarayiçi Er Meydanı'nda düzenlenecek olan güreşler, binlerce kişiyi Edirne'ye çekti.

Sakarya'dan gelen Mustafa Kuru, otellerdeki yoğunluk nedeniyle ekonomik olduğu için çadırı tercih ettiklerini belirtti. Kuru, ilk kez Kırkpınar'a geldiğini, oğlunun ısrarı üzerine buraya geldiğini ve 2 günlük bir ziyaret için çadırda kaldıklarını ifade etti. Balıkesir'den gelen Mehmet Tiğlı ise 2004 yılından beri her yıl Kırkpınar'a geldiğini ve çadırda kalmaktan keyif aldığını dile getirdi. Tiğlı, herhangi bir güreşçiyi tutmadığını, gözlerine hoş gelen tüm güreşleri izlediğini söyledi.

Balıkesir'den gelen Hacı İbrahim Filiz, 15 yıldır aralıksız olarak Kırkpınar'a geldiğini ve cami bahçesindeki çadırın namaz kılmak ve ihtiyaçlarını gidermek için uygun olduğunu belirtti. Ali Gürbüz ve Orhan Okulu gibi güreşçileri beğendiğini, bu yıl hak eden pehlivanın kemeri almasını dilediğini ifade etti. Sakarya'dan gelen Tercan Kırık ise 25 yıldır Kırkpınar'a geldiğini, ilk yıllarda araçlarında yattıklarını, daha sonra çadır kurmaya başladıklarını anlattı. Otel fiyatlarının yüksek olmasının ve bu durumun orta kesimdeki insanların çadırı tercih etmesine yol açtığını, bu durumun bir gelenek haline geldiğini sözlerine ekledi.

236292-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.