Kocaeli'nde 6 bin balık ve 100 yapay resif denize bırakıldı

Kocaeli'nde 6 bin balık ve 100 yapay resif denize bırakıldı
Kocaeli'nde İzmit Körfezi'nin balık çeşitliliğini artırmak için 6 bin balık ve 100 yapay resif denize bırakıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi kapsamında denize 6 bin balık ve 100 yapay resif bıraktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, TAGEM ile birlikte 48 bin levrek, çipura ve kalkan üretip denize salındığını, bu balıkların hareketlerinin takip edildiğini belirtti.

Proje, 2017 yılında İzmit Körfezi'ndeki yaşam çeşitliliğini artırmak amacıyla başlatıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı TAGEM ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, 2017-2024 yılları arasında 48 bin levrek, kalkan ve çipura yavrusu farklı noktalara bırakıldı. 2024 yılında ise Gebze Eskihisar Sahili açıklarına 100 yapay resif yerleştirildi.

Bugünkü etkinlikte, Gölcük ilçesi Ulaşlı Sahili açıklarında 100 resif ve 6 bin balık denize bırakıldı. Belediye Başkanı Büyükakın, resifin balıklar için yuva görevi gördüğünü, deniz kirliliğinin önlenmesi için arıtma tesislerinin çalıştırıldığını ve TÜBİTAK ile iş birliği içinde müsilaj ve ötrofikasyon gibi sorunları takip ettiklerini vurguladı.

9744-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.