Muğla'da 12 milyon ton atık bertaraf edildi: 92 milyon TL tasarruf sağlandı

Muğla'da 12 milyon ton atık bertaraf edildi: 92 milyon TL tasarruf sağlandı
Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin mobil geri kazanım tesisleri, 12 milyon ton atığı bertaraf ederek 92 milyon TL tasarruf sağladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, mobil geri kazanım tesisleri sayesinde bugüne kadar 12 milyon 420 bin ton atığı çevreye zarar vermeden bertaraf etti. Bu tesisler, il genelinde oluşan hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarını işlemekte ve geri dönüşüme katkı sağlamaktadır.

Üç ilçede faaliyet gösteren tesislerde 524 bin 600 ton geri kazanılabilir malzeme elde edildi. Bu işlem, hem çevrenin korunmasına destek oldu hem de belediye bütçesine yaklaşık 92 milyon TL tasarruf sağladı. Geri kazanılan malzemeler, yol ve altyapı projelerinde kullanılıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'ndan Harita Mühendisi Emre Akbay, çevreci yatırımlara ve tasarruf sağlayan uygulamalara devam ettiklerini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın doğaya verdiği önemin altını çizdi ve çevre dostu çalışmaların süreceğini ifade etti. Başkan Aras da, çevre dostu yatırımların sürdürülebilir kent yaşamı için hayati önem taşıdığını vurguladı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.