Soma Termik Santrali'nin kapanma tehlikesi: Somalılar endişeli

Soma Termik Santrali'nin kapanma tehlikesi: Somalılar endişeli
Soma Termik Santrali'nin kapanma tehlikesi, ilçenin ekonomisini ve halkın geçimini tehdit ediyor.

Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan Soma Termik Santrali, Konya Şeker'in biriken borçları ve yerine getirilmeyen yükümlülükleri nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Bu durum, geçim kaynakları santrale bağlı olan Soma halkında büyük endişeye yol açtı.

Santralin kapanmaması için mücadele eden Soma sakinleri, borçların yapılandırılmasını talep ediyor. ANKA Haber Ajansı'na konuşan vatandaşlar, santralin kapanmasının ilçenin ekonomisini tamamen çökerteceğini dile getirdi. Bir kamyoncu, santralin kapanması durumunda işsiz kalacaklarını, bir esnaf ise tarımın ve köylünün zaten bittiğini, geçimin madenlere bağlı olduğunu vurguladı.

Esnaf, madenlerin ve santralin kapanmasının Soma'da hayatı felç edeceğini belirterek, direneceklerini ve kapanmaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi. Bir çaycı ise santralin kapanmasının Soma'daki küçük esnafı bitireceğini ve birçok insanın işsiz kalacağını ifade etti. Vatandaşlar, santrale filtre takılması ve maden ocaklarının devlet eliyle çalıştırılması gerektiğini de belirtti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.