Yenişehir'de orman yangını kontrol altına alındı
Yayınlanma:
Bursa Yenişehir'de çıkan orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alındı, ancak kurtarılamayan bir kaplumbağa olduğu öğrenildi.
Bursa'nın Yenişehir ilçesinde saat 13.55'te başlayan orman yangını, 92 personel, 2 uçak, 6 helikopter, 10 arazöz ve 9 iş makinesiyle yaklaşık 3 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alındı.
Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, Yenişehir ilçesi Kavaklı Mahallesi'ndeki yangına Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye ve diğer ekiplerin havadan ve karadan müdahale ettiği, yangının kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandığı belirtildi.
Yangından kurtarılan bir yavru kaplumbağaya Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel tarafından su verilmesine rağmen, kaplumbağanın kurtarılamadığı öğrenildi. (DHA)
Yerel Haberler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.