Yusufeli'nde nakledilen bağlardan 2 ton üzüm hasadı

Yusufeli'nde nakledilen bağlardan 2 ton üzüm hasadı
Yusufeli Barajı nedeniyle taşınan bağlarda bu yıl 2 ton üzüm hasadı yapıldı.

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, Türkiye'nin en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı nedeniyle taşınan ağaçlar, meyveler ve bağlar, yeni yerleşim alanında hayat buluyor.

Baraj inşaatı sebebiyle sular altında kalacak alanlardan kökleriyle birlikte nakledilen bağlarda bu yıl üzüm hasadı gerçekleştirildi. Üretici Mahmut Tüylü, geçen yıl 500 kilogram üzüm topladıklarını, bu yıl ise 2 ton civarında üzüm beklediklerini belirtti.

275 metre gövde yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise beşinci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı'nda enerji üretimi devam ederken, eski yerleşim yerinden yeni yerleşim yerine taşınan bağlar, ilçenin tarımsal gelişimine katkıda bulunuyor. 7 köyden 50 binden fazla kamyonla nakledilen verimli topraklar üzerinde çiftçiler, tarımsal faaliyetlerine devam ediyor. Yöreye özgü 'turfanda üzümü' ise bölgenin yanı sıra Türkiye'nin birçok iline gönderiliyor.

248374-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.