Ekim ayında da haber yaptığımız şikayetler hala giderilmemiş ve üstelik daha da artmış durumda.

Kızılay’a ancak 20 - 22 kilometre uzaklığında olan Bağlum’da imar çalışmaları nerede ise 20 yıldan beri tamamlanamamış, Bağlum Belediyesi’nin yaptığını Keçiören, onun yaptığını Büyükşehir bozdu derken hala açılmayan yollar vardır. Bağlum’un su şebekesi kanserojen olduğu belgelenmiş olan asbestli borulardan oluşmakta, yüksek kodlara zaten su çıkmamaktadır. ASKİ, Yıllar yılı yapılan müracaatlara cevap bile vermemiş, bir yıl kadar önce başlayan çalışma ise akim kalmış durumdadır.

2018 Eylülünde, Bağlum’un tek ve büyük ana caddesine güzel bir asfalt dökülmüş, aradan bir ay bile geçmeden o güzelim asfalt sökülerek bu defa kanalizasyon çalışması başlatılmış, dolayısı ile plansız, programsız, düzensiz, koordinesiz çalışmanın sonucu olarak milletin milyonlarca lirası çöpe atılmıştır. Bu durum şikâyet konusu olmuş, CİMER’e 10 Ekim 2018 günü yapılan şikâyet başvurusuna 31 Ekim günü şöyle bir cevap verilmiştir:  “İlgili bölgede açılacak olan okulun çevresinde bulunan sokakların pissu hattı bulunmadığı için çalışmalar başlatılmıştır.”

Koordinesizlik, plansızlık, programsızlık ve düzensizlik de zaten bu cevapla itiraf edilmiştir. Edilmiştir de yetkililerin yaptığı kusurun cezasını niye vatandaş ödemektedir? Hem vergilerinden giden para çöpe atılıyor, hem bir ay içinde iki defa kazılan –ve Ocak 2019 itibariyle hala yapılmayan- yollarla perişan ediliyor, esnaf kan ağlıyor, araçlar hasar gördüğü için milli servete yazık oluyor.

CİMER, yalnızca ilgili belediye ya da kuruma soru iletip oradan gelen cevabı soru sorana bildiren aracı bir kurum ya da tabir yerinde ise “postacı” değil, hesap soran bir merci olmalıdır ki herkes işini düzgün yapsın!

Kaldı ki, 15 Ocak 2019 itibariyle, 31 Ekim’de verilen cevabın üzerinden tam 2,5 ay geçti. Görüldüğü kadarıyla sözü edilen okul ve çevresinin kanalizasyon bağlantıları yapıldı. Ancak ne var ki resimlerde de açık ve net olarak görüleceği gibi Kazan, Esenboğa taraflarına uzanan ve oldukça işlek olan bu anayoldaki kazı işleri bitmedi. Bağlar mevkiine doğru devasa künkler döşeniyor. Mevsimsiz ve tamamen plansız, programsız, koordinesiz olduğu açık olan çalışma artık insanları bezdirmiş, bıktırmış durumda. Bari işi biten yerleri kapatıp düzleseler, onu da yapmıyorlar.

Şimdi seçim geldi çattı ve oy isteyecekler. Kışın ortasında milleti mağdur et, ağlat, sızlat, sonra da bin bir türlü laf ebeliği yapıp oy iste! Hadi bakalım, kolay gelsin!


 

Editör: TE Bilişim