Bu kavramlar bir kişide bir araya gelir mi? Normalde gelmez, çünkü BOP eşbaşkanlığı millilik ve yerlilikle bağdaşmaz. 

Millilik, bize ait değerlere yaslanmayı, bizi öncelemeyi, bizim çıkarlarımızı korumayı amaçlar. Bize zarar verecek oluşumlara, uluslararası organizasyonların içinde bulunmaya, hele destek olmaya izin vermez. 

BOP, adı üzerinde bize ait bir proje değil, müellifi ABD, yardımcısı İsrail. Projenin amacı, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'yı ABD/İsrail menfaatlerine göre yeniden tanzim etmek.  ABD eski Dışişleri bakanı Condoleezza  Rice, açıkça BOP kapsamında 22 ülkenin sınırlarının değişeceğini söylemişti. Bu ülkelerin, Türkiye dahil İslam ülkeleri olduğunu söylemeye gerek yok. 

Önce Irak'a müdahale edilerek mezhep ve etnik temelde 3 ayrı bölgeye bölünmesi sağlandı. Sonra Suriye karıştırıldı. ABD Fırat'ın doğusunu kanatları altına alarak, orada bir terör devletinin temellerini. PKK'nın Suriye koluna  bir nevi dokunulmazlık sağladı.  

Irak ve Suriye'de alt yapısı oluşturulan devletimsi yapının diğer parçaları için bundan sonraki hedefin İran ve Türkiye olacağına şüphe yok. İran, bunu anladığı için Suriye'nin bütünlüğü adına Esat'tan yana tavır aldı. AKP iktidarı ise, tam tersini yaparak merkezi hükümeti hedef alıp zayıflatarak PKK'ya Esat yönetiminin denetimi dışında kalmış bir alan hediye etti. Bu girişim, ABD'nin projesine dahil olmak için miydi, yoksa asılsız rivayetlerde Emevi Camisinde ortaya çıkacak Mehdi   gömleği giymek için miydi? Bugün için bize meçhuldür. O tarihte ülkeyi yönetenlere göre bir hafta içinde Emevi Camisinde Cuma namazı kılacak, zafer naraları atacaktık.. Biz kılamadık ama Suriyeliler bugün Sultanahmet'te, Süleymaniye'de namaz kılabiliyor, ikinci Suriye'yi burada  inşa etmenin yollarını arıyorlar. Büyük çaplı her göç, bir projedir ve mutlaka göç edilen ülke ile ilgili hedeflerle ilgilidir. 

Yaklaşık 4.5 aydır içimizi kanatan İsrail'in Filistin'e yönelik soy kırımını da aynı büyük planın parçası olarak düşünmek lazım. Ortadoğu, ABD/İsrail menfaatlerine göre şekillendirilirken Filistinlilerin ihmal edilmesi mümkün değildi. Daha güvenli bir İsrail için Filistinlilerin bölgeden çıkarılması gerekirse soykırıma tabi tutulması gerekiyordu. İsrail, şimdi arkasına ABD ve duyarsız bazı Batı ülkelerini alarak bunu yapıyor. Filistinlileri nereye sürelim tartışmaları BOP'un yeni İsrail planından başka bir şey değildir.  

Hiç bir sebep, hiç bir gerekçe böyle bir projenin içinde olmaya haklılık kazandırmaz. Milli değerlere yaslanan her siyasetçi ve her Türk vatandaşının bu projenin karşısında olması, bu oyunu bozacak faaliyetlere destek olması gerekir. Millilik, Türk'e ve İslamlara zarar verecek bir projenin içinde olmaya cevaz vermez. Sn Erdoğan tam 26 defa BOP eşbaşkanı olduğunu söyledi.( https://www.youtube.com/watch?v=XLEHXi9FpU8)Bununla övünç duydu. Bu açık itirafa rağmen bir defa olsun peşinden gidenlerce muaheze edilmedi, eşbaşkan ne iş yapar? diye sorulmadı. Üstelik yerlilik, millilik payesi ile ödüllendirildi. Kendini milliyetçi olarak tanımlayan -liderler de- ona destek olarak  eşbaşkan  yardımcısı oldular. Türk siyasetinin en büyük zaafı da budur, insanlar muhakeme yetilerini kaybettiler. BOP eşbaşkanlığını bile millileştirip normalleştirdiler. Biri bize BOP eşbaşkanlığının ne olduğunu anlatmalı. Anlatmalı ki, ülkeyi yönetenlere şüphe ve tereddütle bakmayalım! Biz bu ülke siyasetçilerinin bilerek, isteyerek bu ülkeye zarar vereceklerine inanmıyoruz. Ancak yine de sormak, öğrenmek hakkımızdır.