İSTANBUL, (DHA) – Yerli sağlık turizmi platformu New Me, toplam 500 bin dolar yatırım aldı. Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan New Me Kurucusu ve CEO’su Ahmet Fırat, “5 yıllık pazar deneyimi, güçlü bir kadro ve tamamen küresel bir vizyonla 1 yıl önce estetik dikeyinde hayata geçirdiğimiz New Me, Türkiye’nin önde gelen melek yatırımcılarının ve yatırım fonlarının güvenini kısa zamanda kazandı. Bu başarıya imza attığımız için gururluyuz” dedi.

Uluslararası hastaların tercih ettiği Türkiye, 2022'yi de sağlık turizminde dikkate değer bir başarıyla tamamladı. Yıl boyunca ülkemizi ziyaret eden sağlık turisti sayısının bir önceki yıla kıyasla ikiye katladığı görüldü. Giderek büyüyen bu sektörde Türkiye’nin potansiyelini dijital ortamda erişilebilir kılan sağlık turizmi pazaryeri, 500 bin dolar yatırım aldı.

Türkiye'nin sağlık turizmindeki başarısı, 2022'de de katlanarak devam etti. Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) verilerine göre, geçtiğimiz yıl Türkiye'yi sağlık hizmeti almak için 1,25 milyon kişinin ziyaret ettiği bilinirken, bu sayı önceki yılın iki katı oldu. Sağlık turizmi pazaryeri New Me, aralarında Keiretsu Forum Türkiye, TRAngels melek yatırımcıları, Angel Effect, Alemşah Öztürk ve Claus Bollrath’ın da olduğu yatırımcılardan toplam 500 bin dolar yatırım aldı.

YABANCI HASTA TRAFİĞİ HER AY YÜZDE 30 BÜYÜYOR

Türkiye başta olmak üzere sağlık turizminde gelişmiş olan ülkelerde, sağlık turistleriyle sağlık kurumlarını bir araya getiren ve estetik dikeyine odaklanan sağlık turizmi pazaryeri New Me’nin güncel verileri, platform üzerinden gelen yabancı sağlık turisti sayısının aylık yüzde 30 büyüdüğünü gösterdi. Saç ekimi, rinoplasti, liposuction, jinekomasti, göğüs estetiği gibi alanlarda yoğun talep gördüklerini söyleyen Ahmet Fırat, “New Me kullanıcıları, tedavi ve sağlık kurumları hakkında diledikleri bilgiyi alabiliyor, tedavi ödemelerini online olarak gerçekleştirebiliyor ve bunu yaparken taksit imkanından yararlanabiliyor. Üstelik platformumuz, doktorlarla video görüşme olanağı da sunuyor. Doğru tıbbi kurum ve doktorlarla doğru hastaları dijitalde eşleştiren ve sonra yüz yüze bir araya getiren bir pazaryeri olarak sağlık turizmi acentelerinden ayrışıyoruz” ifadelerini kullandı.

UÇTAN UCA REZERVASYON MODELİ SUNUYOR

Platformun aylık brüt ürün değerinin dolar bazında yüzde 50 büyüdüğüne dikkat çeken Ahmet Fırat, “New Me kullanıcıları, Türkiye’nin estetik dikeyindeki lider ve tek sağlık turizmi pazaryerinin tarafsızlığı, şeffaflığı, online ödeme çözümleri ve artırılmış gerçeklik gibi teknolojileriyle ihtiyaç duydukları doktor ve kurumla eşleşe biliyor. Ayrıca rezervasyon yaparken tıpkı bir seyahat planlar gibi otel, transfer, refakatçi, komplikasyon sigortası gibi üçüncü parti hizmetleri de New Me üzerinden satın alabiliyor. Türkiye'nin en iyi estetik cerrahlarını ve hekimlerini, Türkiye'de sağlık turizmine ilgi duyan yerli ve yabancı hastalarla bir araya getiriyoruz" diye konuştu. 

3 YILDA 3 ÜLKEDE PAZAR LİDERİ OLMAYI HEDEFLİYOR

Yatırımı pazar payı ve yurt dışı planlarını hızlandırmak için kullanacaklarını kaydeden Fırat, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı:

“New Me'yi Alemşah Öztürk, Onur Candan, Claus Borrlath, Engin Yurdakul gibi alanında güçlü isimleri yönetim kurulumuza katarak hayata geçirdik. Sahaya ve pazara olan hakimiyetimiz ve sağlık turistlerine sunduğumuz olanaklarla hedefimiz, üç yıl içinde Türkiye’deki sağlık turizmi pastasından en az yüzde 5 pay alarak sektör liderliğimizi pekiştirmek ve küresel çapta sağlık turizmi pazaryerleri içinde ilk 5 pazaryerinden biri olmak. Yeni yatırımdan aldığımız ivmeyle önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin yanı sıra Tayland gibi büyük 3 pazarda lider olmayı hedefliyoruz.”

 

 

Kaynak: dha