Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na sert 'Erdoğan' yanıtı Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na sert 'Erdoğan' yanıtı

Yeniden Refah Partisi’nden ayrılan ve AKP’ye geçeceği iddia edilen İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu hakkında YRP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin’den eleştiri geldi. Bekin, Pamukçu’nun sadece partiden değil, aynı zamanda milletvekilliğinden de istifa etmesinin daha etik olacağını belirtti.

Suat Pamukçu, dün partisinin kuruluş ilkelerinden sapma iddiasıyla Yeniden Refah Partisi üyeliğinden ayrıldığını duyurdu. Bugün TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen YRP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, Pamukçu’nun bu kararını değerlendirdi.

Bekin, Pamukçu’nun istifasının kişisel bir karar olduğunu vurgulayarak, Yeniden Refah Partisi’nin kuruluşundan bu yana ilkelerinden sapmadığını ifade etti. Bekin, Pamukçu’nun iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve asıl kendisinin partinin yüksek ilkelerinden uzaklaştığını söyledi. Ayrıca, genel seçimler öncesinde yapılan müzakerelerde Pamukçu’nun da yer aldığını ve o dönem kabul edilen ilkelerin altında imzasının bulunduğunu hatırlattı.

Bekin, Yeniden Refah Partisi’ne yönelik karalama kampanyalarının, partinin ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın başlattığı Milli Görüş hareketinin hedeflerinden sapmasına engel olamayacağını belirtti. Basın toplantısını, Yunus Emre’nin “Canım erenler yolu inceden inceyimiş. Süleyman’a yol kesen şol bir karıncayımış.” dizeleriyle sonlandırdı.

Kaynak: DHA