Açıklamayı, Türkiye genelinde teşkilatlara asılan pankartlardan mahkeme kararıyla indirilen tek teşkilat olan Zafer Partisi Edirne İl Başkanlığı yaptı. Edirne teşkilatına asılan ‘Yerli ve Milli Escobar’ yazılı pankart, asıldığı gün mahkeme kararı ile indirildi. Partinin Edirne teşkilatı, pankartın indirilmesi yönündeki mahkeme kararına karşı, Edirne Adliyesine giderek itirazda bulundu.

Zafer Partisi Trakya Bölgesi Teşkilatlandırma Başkanı Kürşat Şendal, adliye önünde yaptığı basın açıklamasında pankartın sadece Edirne’de mahkeme kararı ile indirildiğini belirtti. Şendal, asılan pankartta yer alan fotoğrafın Hollywood sinema oyuncusu Bruce Willis’e ait olduğunu belirterek, “mahkemenin kararı tam anlamı ile niyet okumadır” dedi.

Şendal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bizler de Zafer Partisi Edirne İl binamıza astığımız pankartta: uyuşturucuya karşı olunması, uyuşturucudan ve uyuşturucu satıcılarından Türk Gençliğimizi, Türk ailelerimizi korumak ve kollamak gerekliliğine vurguda bulunmak üzere bu farkındalık çalışmasına katkıda bulunduk. Ancak aynı gün Edirne İl Başkanlığı’nın astığı afişe el konulmasına ilişkin sayın mahkemece hukuk fakültelerinin ilk sınıfının birinci dersinde ders niteliğinde okutulacak dikkat çekici üzücü bir karara varılmış .

Karar gerekçesi kısaca; Zafer Partisi Genel Başkanımız Ümit Özdağ’ın açıklamaları ve son dönemdeki siyasi tartışmalara işaret edilerek “kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret suçunun işlendiği” iddiasını “afişteki resmin, Türkiye Cumhuriyeti’nin bakan düzeyindeki bir kamu görevlisini kastettiği yönünde toplumsal bir algı oluştuğu” ifadesiyle gerekçelendirerek 5271 sayılı yasanın 127. Maddesine göre el koyulması kararına varıyor.”

Şendal, “Alnı açık başı kel tüm eski ve yeni bakanlarımızı zan altında bırakmaya hiçbir kurum ve kuruluşun hakkı olmamalıdır. Evrensel hukuk normlarına göre tüm hukuk insanları bilir ki suç olmayan bir eylemden dolayı yargı niyet okuyarak işlem yapamaz. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanına yapılan bu yakıştırmayı uygunsuz bulduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Editör: Yadigar Hanım