Parti çalışmaları kapsamında Çanakkale’ye gelen Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Tuğrul Kihtir düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulundu.

Çanakkale’de düzenlenen basın toplantısına Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Tuğrul Kihtir, Kurucular Kurulu Üyesi Adnan Mecu, Zafer Partisi İl Başkanı Hasan Demir, Parti Kurucu Üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan Zafer Partisi Çanakkale Kurucu İl Başkanı Hasan Demir; “Zafer Partisi, adı gibi zaferlere koşacak olan ve inancımız bu yönde olan bir parti. Çizgimiz ise, Atatürk’ün çizgisinde Tük Milliyetçiliğini savunan, artık sözde değil, özde Milliyetçilik tavırlarını bünyesinde barındıran siyasi bir mekanizma. Bu mekanizmayı Çanakkale’de insanlarla birlikte kurduk ve yavaş yavaş sahaya inmeye başladık. Takdir edersiniz ki Türkiye’de çok fazla siyasi parti kurulmuş vaziyette ama bizi onlardan ayıran en büyük özellik, ciddi anlamda çizgisel noktaları olan ve bu noktalarda önemli çalışmalara sahip olan bir teşkilat olmamız. Gerek Genel Başkanımız, gerekse ekibi çok deneyimli bir ekip, biz de onlarla beraber yol yürümekten onur duyuyoruz” dedi.

Kihtir; “Bizim amacımız vatan”

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Tuğrul Kihtir ise; “Bizim amacımız vatan. Bizim amacımız ay yıldız ve bu ülkenin kuruluşunda, mezarları bile belli olmayan şehit dedelerimizin torunları olarak bizlerin, bu toprakları tekrar havasının, suyunun, eğitiminin, sağlık sektörünün kısacası her şeyinin tekrar Türk Ulusuna ait olması için yola çıktık. Şu anda Türkiye çok dar bir dönemden geçiyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkeleri var. Ve halkımızın %85’i bu ilkeler ve Mustafa Kemal Atatürk’le hiçbir sorunu yok. Uluslar, ulus kaldıkları sürece ayakta kalır. Biz tekrar kendi ilkelerimize bağlı, kendi yönünü kendi çizen akıllı, çalışkan, emektar, kaya gibi dim dik insanlar olmak zorundayız. Çanakkale’deyiz, burada 15 yaşında Tokatlılar şehit oldu. O insanların gösterdiği cesaretinin %10’unu göstersek bizim hiçbir sorunumuz kalmaz” diye konuştu.

“Birleşmeden yanayız”

“Biz İttifaklara girmeyerek şunu diyoruz, biz Türk tabanının partisiyiz, ayrışmadan değil birleşmeden yanayız” diyen Kihtir; “Biz Türk tabanının birleştiği gerçek fikriyatız. Biz Uluslararası düzene karşı hiçbir tarafımızı kıvırtmadan aynı ulusal milli söylemle yola çıkmış yiğitler grubuyuz” şeklinde konuştu. Toplantı basın mensuplarının sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

Gürhan Kökçak

Kaynak : www.kaleninsesi.com

Editör: TE Bilişim