Bir süredir parti kurmak için çalışmalarını sürdürdüğü bilinen İstanbul Barosu Eski Başkanı Prof.Dr. Ümit Kocakasal’ın çalışmalarda sona yaklaştığı, önümüzdeki günlerde partinin ilan edileceği şeklindeki haberleri özellikte yayan kişinin, Bartu Soral olduğu biliniyor.

Bartu Soral, daldan dala konmaktan bıkmamış, geçmişi aşırı solcu sempatisi ile geçen, daha sonra sosyalizmle değişime uğrayan Bartu Soral en son Zafer Partisi’ne gelmiş, orada istediği operasyonu yapamayınca, kısa süre içerisinde Zafer Partisi’nden ayrılmıştır. Zafer Partisi’nde tanıştığı herkese parti kuralım teklifinde bulunmuş, ama hiç kimsenin güvenini almadığı için, kimsenin ciddiye almadığı bir siyasetçi durumuna düşmüştür.
Özellikle son bir yıldır Millet İttifakı karşısında bir oluşum için çalıştığı bilinen Ümit Kocasakal’ ın önümüzdeki günlerde parti kuruluş başvurusunu yapacağı belirtildi.

Kurucular arasında geçtiğimiz yıl Zafer Partisi’nden zehir zemberek açıklama ile istifa eden Bartu Soral, emekli amiral Cem Gürdeniz, Fatih Eryılmaz, Kemal Üçüncü ve Zafer Partisinden istifa eden bir çok kişinin olacağı iddia edildi.Özellikle Kabasakal'ın adını kullanarak bir cazibe merkezi oluşturup, siyasette kullanabileceği insanlar arayan Bartu Soral’ın : “Ben Ümit Özdağ’dan daha etkili bir lider olacağım göreceksiniz, bütün milliyetçileri, ulusalcıları etrafıma toplayacağım.”mesajıyla özellikle Zafer ve Millet Partisinden istifa etmişlerin peşinde gezdiği bildirildi. “ Bizim partimiz özellikle Tayyip Erdoğan sonrasına yönelik, iktidara yürüyecek hazırlıkları yapacak bir yapı olacak. “ şeklinde konuşmalar yaptığı söyleniyor.

Ancak haber merkezimizin ulaştığı emekli Amiral Cem Gürdeniz iddiaları yalanlarken “Böyle bir oluşumun içinde olmadığını, kimsenin kendisine böyle bir konu için de ulaşmadığını, bugüne kadar siyaset üstü kaldığını ve tavrının da bu yönde olacağını” ifade etti.

Konuyla ilgili haber merkezimiz Ümit Kocasakal’a ulaşamadı.

ÇELİK’TEN AÇIKLAMA: 
Haberimiz üzerine bizlere ulaşan Zafer Partisi eski genel başkan yardımcısı Yelda Döne Çelik ,Bartu Soral’ın kendisini aradığını ancak böyle bir oluşumda olmayacağını belirterek kabul etmediğini söyledi.

KAYNAK: Medyasiyaset

Editör: Habererk Com