Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Flash Haber Tv’de Orhan Uğuroğlu’nun Adalet ve Demokrasi programına katıldı. Programda gündeme ilişkin soruları cevaplayan Ümit Özdağ, seçim çalışmalarının yanı sıra olay olan “Yerli ve milli Escobar” pankartının ardından başlatacakları yeni kampanya ile ilgili de bilgi verdi.

Gündemdeki “Yerli ve milli Escobar” pankartına fıkra ile cevap vererek, savcılara “siz kimi anladınız?” diye soran Özdağ, “Söyleyin bize, biz de öğrenelim” dedi. Özdağ, Uğuroğlu’nun “Pankartta siz kimi kastettiniz, Escobar kimdir” sorusuna ise şöyle cevap verdi:

Yaygınlaşan bir uyuşturucu tehdidi var. Ecsobar dünyanın en büyük narkoteröristi. Kolombiya’da 44 yaşında öldürüldü. Müthiş bir zenginliği temsil ediyordu. Amerika ve Kolombiya devleti ile savaştı. Bir bölgeye hakimdi, siyasette olağanüstü etkindi. Oradan esinlendim ve ‘Yerli ve milli Escobar’lara dikkat çekerek, uyuşturucu ile mücadeleye değinmek istedik. Başarılı bir kampanya oldu. Türk kamuoyunun dikkatini çekti. Kimse üzerine alınmasaydı bu kadar dikkat çekmezdi. Neden böyle yaptılar? Edirne’de bir savcı kamuoyunda böyle bir kanaat oluştu diye bir isim verdi. Ben de bunun üzerine bir Türk kahvesi içtim, fal için kapattım ‘bakın ne görünüyor burada’ dedim. Savcı niyet okuyamaz. Hakaret edilen bir kişi olur, o kişi gider suç duyurusunda bulunur. Böyle bir şey de yok. Buna rağmen gece 03.30’da 100 tane polis genel merkezi basmış. Savcı indirin dememiş, sadece not almış tutanağın kenarına, karar yazmamış. Bunun mahkeme kararıyla olması gerekir.”

Pankartlı yeni kampanyaları hakkında da bilgi veren Özdağ, ilk kez görüntülenen “Kahraman Türk polisine baskı ve mobbinge, uzun çalışma süresine, düşük promosyona siyasi hakaretlere son” pankartı ile ilgili ise şunları söyledi:

“Bu pankartı genel merkezimizden başlayarak bütün Zafer Partisi binalarına asacağız. Çünkü Türk polisinin son 20 yılda ne kadar olağanüstü baskı altında olduğunu biliyoruz. Önce FETÖ’ye teslim edildi, sonra başka cemaat ve tarikatlar arasında bölündü. AKP’li siyasetçilerin hakaretleri ve baskılarına maruz kaldı. Yani çok ağır çalışma şartlarında yaşam mücadelesi veriyorlar. Polis intiharları son derece yüksek. Şimdi düşük promosyon ile karşı karşıyalar. Sayıları çok yüksek olmasına rağmen çok daha düşük promosyon alıyorlar. Çünkü iddiaya göre polislerin alması gereken para başka vakıf ve kurumlara aktarılıyor. Polisin hakkını polise verin. Biz iktidara geldiğimizde özlük hakları açısından jandarmadaki düzenlemeyi polise de geçireceğiz.”

Ümit Özdağ'ın açıklamasının ardından  polise baskıları vurgulayan ilk pankartı Zafer Partisi Trabzon Beşikdüzü İlçe Teşkilatı astı.

Editör: Yadigar Hanım