Zafer Partisi Başkanı Ümit Özdağ, gazeteci ve yazar Ümit Zileli'nin partide İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak atandığını duyurdu. Özdağ, sosyal medyada Zileli ile çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak, "Kıymetli arkadaşım Ümit Zileli, Zafer Partisi'nde İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanlığı görevine başladı. Cumhuriyetimizin temel ilkelerini koruma ve ülkemizin gizli işgaliyle mücadele konusunda birlikte çalışacağız" ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşım:

Ümit Zileli Kimdir?

1959 Ankara doğumlu Ümit Zileli, çocukluğunu babasının kaymakamlık görevi nedeniyle Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde geçirdi. Liseyi bitirdikten sonra Ankara Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde eğitim aldı ve 1983'te mezun oldu. Gazetecilik kariyerine üniversite yıllarında Tercüman Gazetesi'nde adım attı ve 1978'de Anadolu Ajansı'nda çalışmaya başladı. 1982'de Güneş Gazetesi'nin ABD-Los Angeles muhabiri olarak görev aldı.

Türkiye'ye dönüşünde Güneş, Nokta, Son Havadis, Bulvar ve Milliyet gibi gazetelerde çalıştı. 1991'den itibaren TRT'de "Değişen Sanat" ve "25 Kare", Kanal 6 ve Kanal E'de "Pusula", Kanal D'de "Ses Ver Türkiye" programlarını hazırlayıp sundu. TRT 2'de "Pazar Söyleşileri" programını yürüttü.

1997'de Cumhuriyet Gazetesi'nde "Düz Çizgi" köşesinde yazmaya başlayan Zileli, 2013'e kadar burada yazdıktan sonra Aydınlık Gazetesi'ne geçiş yaptı. Beyaz TV'de "Dinamit" programında yorumculuk yaptı ve 2015'te Aydınlık'tan ayrılarak Sözcü Gazetesi'nde yazmaya devam etti.

Yayımlanan Kitapları:

MHP'li Tüfek'ten CHP'li belediyeye "bayıltan mobbing" suçlaması MHP'li Tüfek'ten CHP'li belediyeye "bayıltan mobbing" suçlaması

•  Vur Emri - Bir Asteğmenin Tunceli Anıları

•  Karanlığa Karşı Yazılar - Irkçı, Şeriatçı, Mandacı Kuşatma

•  İşbirlikçiler

•  Aydın İhaneti

•  Vurgun Demokrasisi

•  Cumhurun Trajedisi - Karşıdevrimin Kısa Tarihi (Nisan 2009)

•  Aydınlanmanın Sesi - İlhan Selçuk Anlatıyor (2010)

•  Efendiler ve Uşakları (2016)

Kaynak: Haber Merkezi