Avusturalya'nın Wollongong kentide yaşayan 35 yaşındaki Paul Iera, yeni yılı partneriyle değil sevgilisiyle geçirmek için 'kaçırılmış' numarası yaptı.

Polis kayıtlarına göre sahte kaçırılma, yeni yıla girmeden hemen önce gerçekleşti. Iera, 31 Aralık günü saat 23.45'te evinden ayrıldı ve eşine Wollongong'un güneyindeki Dapto'daki 'finans adamı' ile buluşacağını söyledi.

Iera evden çıktıktan sonra partneri, bir seks işçisinden kocasını kaçırdığını iddia eden bir mesaj aldı.

Mesajda şöyle denildi:

Paul'ü bana gönderdiğin için teşekkürler. Şimdi ödeşme zamanı s..tük, görüşürüz. Arazi motorunu bize vereceği sabaha kadar onu rehin olarak yanımızda tutacağız. Ona hiçbir şey olmayacak, söz"

Iean'ın partneri, 7000 dolarlık arazi motoru için rehin tutulduğuna inandığı partneriyle ilgili gelen mesajların ardından polise giderek kaçırılma olayını bildirdi.

Bunun üzerine kameraları incelemeye alan dedektifler, Iera'nın partnerine mesaj gönderildiği zaman aralığında, görüntülerde onun seks işçisi, yani sevgilisiyle birlikte Dombarton'daki evine gittiğini belirledi.

Aynı zamanda müfettişler, bölgedeki baz istasyonu verilerini de inceleyerek Paul ve sevgilisinin telefonda konuştuklarını, sinyallerin de Dombarton'dan geldiğini saptadı.

Paul Lera, kamu kurumlarına asılsız ihbarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Editör: İlayda Şimşek