Sağlığımız için pek çok faydası bulunan ardıç meyvesinin çayının da olduğunu biliyor muydunuz? Ardıç meyvesi dünyada Alaska, Amerika, Almanya, Macaristan ve Fransa'da yetişirken Türkiye’de Marmara, Ege ve Trakya bölgesinde yetişen bir meyve çeşididir. Bazı inanışlara göre ardıç önemli bir şaman ağacıdır. Tanrıların ve perilerin ağacı olmasından dolayı kutsal sayılır.

Ardıç meyvesi mükemmel bir idrar söktürücüdür ve soğuk algınlığının tedavisinde de kullanılır. Antiseptik özelliğe sahip olan ardıç otu, selülitlerin giderilmesi içinde önerilir. Antioksidan özelliği ile vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direncini artırır ve kişiye sağlam, zinde bir bünye sağlar.

Ardıç meyvesinin içerisinde C vitamini, potasyum ve magnezyum olduğu gibi meyvesinden yapılan ardıç çayı da sağlığa çok faydalıdır.

Peki Ardıç Çayı Zayıflatır mı?


Ardıç çayının da tıpkı meyvesi gibi kilo vermeye destek olduğu biliniyor. İçeriğinde bulunan bitkisel asitler ile birlikte vücudumuz için zayıflamaya yönelik katkılar sağlıyor. Ardıç çayını isterseniz marketlerde isterseniz de aktarlarda taze ya da kurutulmuş olarak bulabilirsiniz. Taze ardıç kurutulma aşamasından sonra çay haline getirilebilir.

Ardıç Çayı Nasıl Demlenir?

Ardıç için yapılabilecek ilk uyarılardan biri; çay olarak tüketilecekse eğer tüketim miktarına dikkat etmek gerekir.

-Toplanan ardıçlar güneş görmeyen bir yerde kurutulur.

-Kurutulan bu meyveler ezilerek toz hâline getirilir.

-Bir bardak kaynamış suyun içerisine bir tatlı kaşığı kurutulmuş meyveden atılır.

-Sonrasından 20 dakika kadar demlendirilir.

-Ardından süzülerek tüketilebilir.

Diğer tüm doğal bitkilerde olduğu gibi, ardıç çayını da doktorunuza sormadan tüketmemenizde fayda vardır. Doktor ya da diyetisyen gözleminde tüketilmesi önerilir. (Kaynak: yeniçağ gazetesi)

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı