Koronavirüs salgınında zincir market ve tedarikçi firmalar hakkında fiyat davranışlarının incelenmesine yönelik başlatılan soruşturma tamamlandı. Yapılan incelemeler sonucunda ihlalleri tespit edilen 5 zincir market ve 1 tedarikçiye 2,7 milyar liralık ceza kesildi.

Ceza alan marketler, kararı mahkemeye taşıdı. Cezanın iptaline yönelik Ankara İdare Mahkemesi'ne açılan davada; Migros Ticaret Anonim Şirketi, Carrefoursa Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi Anonim Şirketi, Bim Birleşik Mağazalar Anonim Şirketi, Şok Marketler Tic. Aş., Yeni Mağazacılık A.Ş. (A101) ve Savola Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ile ilgili yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verildi. 

Zincir marketlerden 4'ü bu karara da itiraz etti ve yürütmeyi durdurmanın ret kararını bir üst mahkeme olan Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıdı. Migros, Carrefoursa, Bim ve A101'e ikinci kez ret kararı geldi.

Ret kararını yeniden bir üst mahkemeye götüren zircir marketlerden 4'ünün itirazını, Ankara Bölge İdare Mahkemesi 8'inci İdari Dava Dairesi de reddetti. 

Editör: Yadigar Hanım