AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Diyarbakır ve Mardin’deki bazı belediye meclislerinde yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı.

Adayını çeken BBP, MHP'yi destekleyecek Adayını çeken BBP, MHP'yi destekleyecek

Açıklamada, Sur Belediyesi’nde Atatürk ve Erdoğan’ın fotoğraflarına yapılan saygısızlık, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde Türk bayrağının indirilmesi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde İstiklal Marşı’nın okunmaması gibi iddialar ele alındı. Çelik, siyasetin meşru bir alan olduğunu ve bu alan içindeki yetkilerin gayri meşru amaçlar için kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, Cumhuriyet ve demokrasi değerlerine yönelik her türlü saldırıya karşı duruşlarının net olduğunu belirtti. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM) kazandığı belediyelerde yaşanan bu tür olayların kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, DEM Parti yöneticilerinin Atatürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk bayrağı ve İstiklal Marşı’na yönelik saygısızlıklarının asla kabul edilemeyeceğini söyledi. Siyasetin meşru bir zemin olduğunu ve bu zeminde hareket edenlerin, yetkilerini yanlış amaçlar için kullanmamaları gerektiğini tekrarladı. Cumhuriyet ve demokrasi değerlerini savunmaya ve bu değerlere yönelik saldırılara karşı durmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi