Hazreti Ömer’i biz şöyle bilirdik;İlk Müslümanlardan,Peygamberimizin en yakın arkadaşlarından,İslam’ın kılıcı,Dört halifeden biri.Aradan 1400 yıl geçti,yeni yeni öğreniyoruz ki ,aslında hazreti Ömer kripto(gizli) hırıstiyanmış.

Yapılan incelemelerde hazreti Ömer 1400 yıl önce “Devleti yönetenler,Fırat’ın kenarında bir koyun kaybolsa bundan sorumludur” demiş.O tarihten günümüze kadar bir tek Müslüman devlet adamı” olanlardan,bitenlerden sorumluyum,İSTİFA ediyorum” dememiş.

Eee ne yani,1400 yıldır yaşayan,halen dünya’da nüfusu bir milyar olan bu insan topluluğundan hiç İSTİFA eden çıkmadığına göre “Fırat’ın kenarında bir koyun kaybolsa sorumlusu devleti yönetenlerdir” diyen hazreti Ömer Müslüman olamaz.Çünkü yapılanlardan,olanlardan,başarısızlıklardan sorumluyum ve istifa ediyorum diyen hep Hıristiyan devlet adamları,Ya da dinsiz Japonlar.Hatta Japonlardan sorumluluktan intihar edenler pek çok.

 

Biz de 14 yıldır ülkeyi yönetenler şehitlerden,tecavüzlerden,yangınlarda ölen küçük kız çocuklarından,yolsuzluklardan,adaletsizliklerden HİÇ sorumlu değil.Devleti yöneten bakanlar ,bedeni paramparça olan gencecik çocukların tabutlarının başında “iyi ki şehit oldunuz “ diyebiliyor.Kimse de “sen veya çocukların şehit olsa ya be hey sorumsuz” demiyor.

Devleti Hazreti Ömer’in adaletine inanan ve olan bitenden sorumluluk hisseden ahlaklı insanlar yönetmelidir.

Akan her kandan,yapılan her türlü haksızlıktan sırasıyla Cumhurbaşkanı,Başbakan,Bakanlar,Milletvekilleri ve Üst Bürokratlar mesüldür.

MHP ve CHP’nin başarısızlıklarından Genel Başkanları sorumludur.

Hazreti Ömer Müslümansa ;Devleti yönetenler hemen İSTİFA etmelidir.

Hazreti Ömer Hıristiyan sa herkes hiçbir şey olmamış gibi görevlerine devam etmelidir.

MEHMET SARAL