MERAL AKŞENER VE BİZLERİN ZOR SINAVI : KERİM,RAMAZAN,İRFAN

 

 

Siyaset yaşadığın topluma; ‘ben sizi daha iyi yönetirim,çünkü,benim önceliklerim,önerilerim ve öngörülerim ötekilerden daha iyidir.’ Deme sanatıdır.Siyasetçiler bunun için vardırlar.

 

Bizler,MHP’nin ‘yeteneksiz ve kifayetsiz muhterislerden’ tarafından yöneltidiğini düşündüğümüz için muhalefet etmekteyiz.Diğer bir deyişle ‘bizler MHP’yi yönetseydik Devlet Bahçeli ve beraberindekilerden daha yetenekli ve iyi yönetirdik’ demekteyiz.

İşin özü budur.

 

Meral Akşener’i hiç tanımadığım günlerde evde ailem,traş olduğum MHP’li berber,MHP’ye oy veren yardımcı kadın hepsi sözleşmişcesine ‘keşke MHP’nin başında Meral Akşener olsaydı’diyorlardı.

Habererk’te bu talebi yazıya dökerek ‘MHPnin Genel Başkanı Meral Akşener olmalıdır’diye bir yazı yazdım.Bu yazıdan bir müddet sonra MHP milletvekilleri Metin Ergun ve Murat Özkan vasıtasıyla TBMM’de odasında tanıştık.’Genel Başkanlığı’ düşünmesi gerektiğini söylediğimizde Devlet Bahçeli ve ağabeyine ‘ülkücü edep’gereği bunu yapamayacağını söyledi.2012’de MHP genel başkan adayı olsaydı çok büyük bir oyla kazabilirdi.Ülkücü ‘edep’ yüzünden uzak durdu ama Devlet Bahçeli kendisine o kadar ‘edepli’davranmadı.’O hanımefendi’ diyerek incitici ifadeler kullandı.

Çok yüksek bir toplumsal talep ile bizlerinden gönül desteğiyle genel başkan adayı oldu.Başına gelmeyen kalmadı.Bir ayda yapılacak kurultay ‘rezalet’işlerle,Devlet Bahçeli’nin koltuk ihtirasıyla aylardır sürüp gidiyor.

Yeni Çağ,Habererk ve sosyal medyada Devlet Bahçeli’ye muhalefet eden Meral Akşener’i yazılarıyla destekleyen ülkücülerden 21 kişilik bir liste MHP genel merkezinin organizasyonuyla devletin savcılarına ihbar edildi.

T.C Anayasasında herkes fikrini,düşüncelerini’hiçbir baskıya maruz kalmadan açıklama özgürlüğüne sahiptir’diye yazar.Yasaların en üstünde olan anayasanın bu hükmü,maalesef Türkiye’de geçersizdir.SÜS olsun diye oraya konmuştur.

Suç ve ceza ilişkisinin evrensel temel prensibi şudur: hiç kimsenin malına ve canına zarar vermeyeceksin.Zarar verirsen cezalandırılırsın.Cezayı,suçu işleyen çeker.Hayal etmek ve düşünmek serbesttir.Düşünmenin de cezası falan yoktur.

Türkiye’de genelde düşünen,okuyan,yazan cesur insanların mutlaka yolu hapishanelerden geçer.Geri kalmış ülke davranışlarıdır.21 yazar arkadaşımızdan İsmail Türk hariç hepsi gözaltına alındı.Kimseyi öldürmediler,ihtilal yapmadılar,soygun yapmadılar,15 Temmuz’dan önce ne yapıyorlarsa yine aynı şeyleri yapıyorlardı.Ama bu üçüncü sınıf ülkenin üçüncü sınıf yöneticileri tarafından günlerce hücrelere kapatıldılar.Üçü tutuklandı.Meral Akşener gereğini yaparak ‘dik’ durdu.Yiğitçe davrandı.Ancak bu üç arkadaşımız anayasaya aykırı şekilde tutuklandı.

Şimdi,Meral Akşener ve yol arkadaşı olan bizler tarafından yapılması gereken şeyler var.

Meral Akşener ve bizler,madem MHP’yi yeteneksizlerin yönettiğini düşünüyoruz,bizlerin ‘kamuoyu’oluşturma yeteneğimizi –eğer varsa- göstermeliyiz.

İrfan Sönmez,Kerim Çoraklık ve Ramazan Akgün’e yapılan haksızlıklara karşı çıkmalıyız ve bu haksızlıkları topluma duyurmalıyız.

Meral Akşener ve yol arkadaşı olarak bizlerin yapması gerekenler şunlar olabilir: Tutuklanmalarının otuzuncu veya kırkıncı gününde,Ankara’da halen milletvekili olan arkadaşlarında katılımıyla Meral Akşener’in önderliğinde kalabalık,yüksek katılımlı bir basın toplantısı organize etmeliyiz ve Türk toplumuna yönetme,yönlendirme,önderlik yapma yeteneğimizi göstermeliyiz.

Eğer bu yeteneğimiz yoksa diğerlerinden hiçbir farkımız yok demektir.Bütün ülküdaşların kamuoyu oluşturma konusunda fikirlerini duyalım…

 

MEHMET SARAL