YENİ PARTİ-YENİ LİDER ÜZERİNE FANTASTİK BİR YAZI

 

 

Türkiye’de 1960 sonrası 3 parti tek başına iktidara gelmiştir.

 

1965 yılında Adalet Partisi…

 

1983 yılında Anavatan Partisi…

 

2002 yılında Ak Parti…

 

Adalet Partisi(AP) 1960 ihtilalinden sonra kuruldu.Yeni bir partiydi,Genel Başkanda yeni olan Süleyman Demirel’di.Demokrat Partinin mağdur seçmeninin üzerine kurulmuştur.

 

1983 yılında Anavatan Partisi sıfırdan kuruldu.Lideri yeniydi.Seçmen kitlesi,12 eylülün aşağılanmış,hırpalanmış insanlarıydı.

R.T.Erdoğan 2001’de AKP’yi kurdu,partide yeniydi lideride yeniydi.Ezik mütedeyyin insanlar üzerine kurulmuştur.28 şubat ve ordunun siyasi dayatmalarından halk gıcık kapıyordu.Öteki siyasi liderlerde yıpranmış,eskimiş ve yaşlanmıştı.

Yeni parti-yeni lider ile seçime giden partilere halk ilk seçimde kararını veriyordu.AP,ANAP ve AKP yeni liderleriyle ilk girdikleri seçimlerde tek başlarına iktidar oldular.

Yani; CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP genel başkanı Devlet Bahçeliyi halk ASLA tek başına İKTİDAR y-a-p-m-a-y-a-c-a-k-t-ı-r…

Bir diğer hususta ; liderlerin kahve köşelerinde anlatılacak bir HİKAYELERİ olacaktır.Yani,hikayesi olmayan Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçelinin ilelebet iktidar olma şansları yoktur.Ne partileri yenidir ne de kendileri.Üstelik her ikiside yetmiş yaşına yakındır.

Benim FANTASTİK fikrim ise şudur:Türk halkı baş harfi (A) ile başlamayan hiçbir partiyi iktidar yapmamaktadır.

Diğer bir fantastik fikrim ise şudur: Yolu İSTANBUL’dan geçmeyen,İstanbul’da en az 5 yıl yaşamamış hiçbir lideri tek başına iktidar yapmamaktadır.

Netice olarak :

 

1-Yeni Parti

2-Yeni Lider

3-Hikayesi olan lider

4-İstanbul’da yaşamış lider

5-Baş harfi (A) harfi ile başlayan bir yeni parti adı

 

Meral Akşener’e birde bu gözle bakın…

MEHMET SARAL