TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları kapsamında bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü, ardından DEM Parti, Saadet Partisi ve İYİ Parti'yi ziyaret etti.

28 Şubat davası hükümlülerine af geldi 28 Şubat davası hükümlülerine af geldi

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu, Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat'a yeni anayasa süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Numan Kurtulmuş'un ziyaretleri, yeni ve sivil bir anayasa oluşturma sürecinin başlangıcını işaret etti. Kurtulmuş, ziyaret ettiği partilerin sürece destek olmaya ve katkıda bulunmaya hazır olduğunu belirtti ve Türkiye'nin 12 Eylül Anayasası'ndan kurtulması gerektiğini vurguladı. Kurtulmuş, "Vatandaş ve millet odaklı yeni bir anayasayı hedefliyoruz. Sivil, demokratik, kuşatıcı, özgürlükçü bir yeni anayasa olsun istiyoruz. Bütün yetki ve sorumluluk Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndedir. Doğru yöntem de partilerin büyük çoğunluğunun uzlaştığı yöntem olacaktır." dedi.

Kurtulmuş, sürecin şeffaf, açık ve iyi niyetle ilerletileceğini ve samimiyetle yürütüleceğini ifade etti. Ayrıca, Meclis'te 400'ün üzerinde oyla mutabakat sağlanmasını umduğunu söyledi.

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu ise, "Ülkemizin yanında durmaktan asla çekinmeyiz." diyerek yeni anayasa sürecine ilişkin görüşlerini paylaştı. Dervişoğlu'nun bu açıklamaları, partinin yeni anayasa konusundaki pozisyonunu ve sürece olan bağlılığını gösterdiği görüldü.

Kaynak: a haber