Düşük reyting alan dizilerden sadece bir tanesi sezon finali yaparak geçerli not aldı.
YASAK ELMA
Yasak elma 178. bölüm ile final yaparak ekranlara veda etti. Uzun süredir en uzun oynayan dizidir.
TETİKÇİNİN OĞLU
Tetikçinin oğlu,iyi bir açılışla 4. cü bölüme kadar %3 .90 dan 1.88 e kadar gerilemişti. 9 mayıstaki bölümünden sonra tekrar %2.90 a kadar çıktı.Yeni sezonu gündeme geldi.fakat son bölümde tekrar düşüş yapan dizinin yeni sezona kalması zor görünüyor.
GÜLCEMAL 
Gülcemal dizisi  7 bölüm oynadı.Bu hafta yayınlanmadı. Geçen hafta ise% 3'ün altına geriledi. Final yapması ile ilgili henüz bir karar  yok ama AB oranlarıda  düşük olan dizinin final yapma ihtimali olduğu düşünülüyor.
Adım Farah dizisi ise yurt dışı satışları sayesinde yeni sezona onay alan diziler arasında yer aldı. 31 mayısta sezon finali gerçekleşen dizi son baharda tekrar ekranlarda olacak dizi 26. bölüm ile final yapacak.
YALI ÇAPKINI
Yalı çapkını sezon finali 16 haziranda gerçekleşecek bu hafta yayın günü değiştiren dizi,buna rağmen % 10 un üzerinde reyting aldı.Cuma günü bir bölümü daha yayınlanan dizi % 11'in üzerinde reyting alarak haftanın birincisi oldu.
ÖMER 
Ömer dizisi geçen hafta %4.92 reyting almıştı.Bu hafta %5.42 ye kadar yükseldi.AB katogorisinde %6.91 ile yeni sezon onayı aldı. Dizi 12 haziranda 21. bölümü ile sezon finali yapacak.
100 YILLIK MUCİZE
100 yıllık mucize reytinglerinde düşüş yaşanınca final yapması kesinleşmişti. Reytingleri %1.16 larda kalan dizi 15 haziranda final yapacak.Zayıf senaryosu ve kurgusu nedeniyle başarısız olduğu reytinglerle görüldü.
 ÇÖP ADAM
En beklenmedik gelişme çöp adamla ilgili yaşandı. Mart ayından beri %3 civarlarında seyreden reytingli dizi biter mi diye düşünülürken, AB reytinglerinin %3.60 olan dizi yurt dışı satışlarından dolayı yeni sezona devam kararı aldı.
KIZILCIK ŞERBETİ
9 haziran'da 29.cu bölüm ile sezon finali yapacak dizinin reytingleri %6.13 AB de ise %7.75 olarak yüksek seviyede devam ediyor.
AİLE
Show Tv'nin Aile dizisi ise %4.29 reyting oranı ile devam ederken AB 'de %7.62 ile 30 mayısta 13 bölümde sezon finali yaparak geçerli not aldı.Eylül ayında başlayacağı düşünülen dizi 30.cu bölümde final yapacak.
GÜZEL GÜNLER
23'cü bölümüne ulaşan güzel günler dizisi yargı dizisinin bitmesiyle reytingleri % 3'ün üstüne çıktı.Final bölümü ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi.
CAMDAKİ KIZ
Final yapmasına 3 bölüm kaldı. 82 bölümle ekranlara veda edecek dizinin reytingleri %5.86 gibi yüksek oranlarda devam etmektedir. 15 haziranda final yapacak.
KRALİÇE
Bu sezonda yeni başlayan ve final kararı alan dizilerden biride Kraliçe düşük reytingleri yüzünden erken final karaı aldı. 31 mayısta ekranlara veda etti.
VEDA MEKTUBU
Henüz yeni sezonda olup olmayacağı hakkında açıklama yapılmayan dizide, reytingler yetersiz olduğundan final yapması bekleniyor.
ÜÇ KIZ KARDEŞ
Reytingleri % 5.in üzerinde olan dizi yeni sezondada karşımızda olacak.49 .cu bölümle sezon finali yapacak.
YÜREK ÇIKMAZI
TRT 'de 25 bölümü biten dizi 28 bölümle 13 Haziran'da  ekranlara veda eden diziler arasında yer alıyor.
ALSANCAK
Alsancak dizisi ile ilgili henüz bir karar alınmadı. Reytingleri %5'in altında da olsa izlenme oranları düşük sayılmaz.Sezon finali mi yapacak? Final mi yapacak henüz bilinmiyor.
ALPARSLAN
Alparslan dizisi 60. bölümde sezon finali yapacak.Önümüzdeki sezonda Barış Arduç yer almayacak.
KARDEŞLERİM
Kardeşlerim dizisi 10 Haziran'da 94. bölüm ile sezon finali yapacak.%5.98 ile devam eden izlenme oranı oldukça iyi 
ATEŞ KUŞLARI
Ateş kuşları sezon finalini 16 haziran da 21. bölümle yapacak
Reytingleri %'5 in üzerlerinde olan dizi son haftalarda %.3 civarlarına düştüğü görüldü.Fakat yeni sezonda oynama kararı daha önce verildiği için önümüzde ki dönemde devam edecek.
ALDATMAK
Aldatmak dizisi reytingleri %5'in üzerinde devam ettiği için yeni sezondada ekranlarda olacak.
BEN BU CİHANA SIĞMAZAM
Dizi son zamanlar da çakıştığı dizelerden dolayı reytinglerinde dalgalanmalar oldu.%'3 e düşen dizi bu hafta toparlayarak tekrar %'5 leri gördü.Yeni sezonda da izleyicisiyle beraber olacak.
KURULUŞ OSMAN
Kuruluş Osman dizisi reytingleri %'7 nin üzerinde 14 haziran da 130.cu bölümüyle sezon finali yapacak.4. sezonu geride bırakacak dizi Sonbahar da 5. sezonla ekranlara dönecek

Editör: Habererk Com