Seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılması resmi olarak açıklanmasa da siyasi partiler çalışmalarını hızlandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı tartışılırken, Millet İttifakı'nın adayının da Şubat ayı ortalarında açıklanması bekleniyor. 3. ittifak olarak ortaya çıkan HDP ile Emek ve Özgürlük İttifakı ise adayını ne zaman açıklayacağını duyurdu.

Kendi adayını çıkarma kararı alan HDP aday belirlemele çalışmalarına ağırlık verirken, HDP’nin de içinde yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını 13 Şubat’tan önce açıklanması bekleniyor.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısındaki konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacakları sorularına salışmaların sürdüğü yönünde cevap veren Buldan, adaylarını açıklamak için Millet İttifakı’nın 13 Şubat toplantısını bekleme gibi bir düşünceleri olmadığını belirterek, "Muhtemelen şubat ayının ilk haftası olur" dedi.

Buldan, "Aday bir kadın olabilir mi?" sorusuna ise "Çok isim var. O henüz belli değil" ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Meclis Genel Kurulu’ndaki 2023 yılı bütçe görüşmelerinde kadın cumhurbaşkanı mesajı vermiş, "Eş başkanlık modelimiz kadınlar için tarihsel bir kazanım oldu. Şimdi hedef büyütme zamanıdır. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında bir kadını cumhurbaşkanı olarak görmek istiyorsanız, bunu başaracağınız yegâne parti, kadın partisi HDP ve kadın ittifakıdır" demişti.

Editör: Yadigar Hanım