Su Orucu Nedir?

Adından da anlaşılacağı gibi su orucu hiçbir yiyecek tüketmemeyi ve yalnızca su içmeyi içerir. Bu diyetin bazı çeşitleri şekersiz siyah kahve ve yeşil çaya izin verir. Bu, bir hafta boyunca sade su içme monotonluğunun kırılmasına yardımcı olur. Bu orucu tutarken saf pembe Himalaya tuzunu yalayarak elektrolitleri dengelemenize de izin verilir.

7 Günlük Su Orucu Nedir?

7 günlük su orucu, bir hafta boyunca tüm yiyecek ve kalorili içeceklerin hariç tutulduğu, bu süre zarfında yalnızca vücudunuzu nemlendirmek ve temizlemek için su tüketmenize izin verilen bir diyettir. Bu uygulama, kilo kaybı, detoksifikasyon, ruhsal gelişim gibi çeşitli nedenlerle veya kişinin sindirim sistemini sıfırlamanın bir yolu olarak gerçekleştirilir.

7 günlük oruç, günaşırı oruç ve 2-3 günlük su orucu gibi diğer oruç türlerine göre daha ekstrem bir oruçtur. Uzatılmış süresi daha fazla fayda elde edebileceğiniz anlamına gelse de, aynı zamanda sizi daha aşırı yan etkiler riskine de sokar. Bu orucun türü ve süresi yalnızca tıbbi gözetim altında yapılmalıdır.

7 Günlük Su Orucu Nasıl Yapılır?

Uzun süreli orucun amacı vücudunuza bir mola vermek ve kendini onarmasına izin vermektir. Ancak yanlış yapılırsa tehlikeli olabilir ve herkes için güvenli değildir, bu nedenle herhangi bir oruç planı yapmadan önce bir sağlık uzmanına danışmalısınız.

Uzun oruçlar besin eksikliğine ve diğer fiziksel komplikasyonlara neden olabilir, ancak tıbbi bir ekiple çalışmak ve yedi günü nasıl idare edeceğinizi bilmek bunlardan kaçınmanıza yardımcı olabilir.

7 Günlük Orucun Faydaları Nelerdir?

Yedi günlük su orucunun faydaları arasında kilo kaybı, hücre yenilenmesi (otofaji), insülin seviyelerinin düzenlenmesi ve karaciğerin gençleşmesi yer alır; bunların tümü düşük kalorili alım ve şeker yokluğundan kaynaklanır

İnsülin Düzeylerini Düzenleyin

Yüksek şekerli diyetler, bazı kişilerde, özellikle de tip 2 diyabetlilerde, kan şekeri düzeylerini hızla artırma yetenekleriyle ünlüdür. Kan şekeri seviyelerindeki bu değişikliği sıklıkla insülin artışı izler. Sağlıklı bireyler de, özellikle şeker ve beyaz unlu ürünler gibi basit karbonhidratlar içeren bir yemek veya atıştırmalık yedikten sonra susuz kaldıklarında bu durumu yaşayabilirler.

Oruç, insülin seviyelerinin düşürülmesine ve dengelenmesine yardımcı olabilir. Ancak diyabetli kişilerin, doktorlarının tavsiyesi ve denetimi dışında oruç tutmaması gerekir.

Karaciğer Gençleştirme

Tüp Bebek Tedavilerinde Yeni Bir Gelişme Tüp Bebek Tedavilerinde Yeni Bir Gelişme

Karaciğerinizin ara sıra dinlenmeye ihtiyacı vardır ve yedi günlük su orucu tutmak bu konuda size yardımcı olabilir. Hayvanlar üzerinde yapılan bazı çalışmalar, aralıklı oruç tutmanın karaciğerinizin yenilenmesine yardımcı olmanın etkili bir yolu olabileceğini göstermiştir. Bu konuyla ilgili araştırmalar henüz başlangıç ​​aşamasında olduğundan bu konuda henüz fazla bir şey bilinmiyor.

Alt çizgi

Kısa süreli su orucu, doğru koşullarda sağlıklı bireyler için güvenli olabilir. Çoğu kanıtlanmamış olsa da, hastalıkların önlenmesi, zihinsel berraklık ve daha düşük kilo gibi birçok sağlık faydasına sahip olduğu iddia edilmektedir.

Ancak doğru şekilde veya belirli tıbbi rahatsızlıkları olan kişiler tarafından yapılmazsa tehlikeli de olabilir. Yedi gün oruç tutmaya ancak doktor kontrolünde başlanmalı, tıbbi kaygıları olan veya alternatif diyet olarak oruç tutmaya çalışanların, başlamadan önce profesyonel tavsiye almaları gerekmektedir.

Editör: Habererk Com