ABD'de 8 Kasım’da düzenlenecek ara seçimlerde aday olan ve eski Başkan Donald Trump tarafından da desteklenen Dr. Mehmet Öz’ün Türkiye bağlantısı ülkede tartışma yaratmaya devam ediyor. Ülkedeki Ermeni Yunan lobisi grupları Öz'ü protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

Pennsylvania’daki Ermeni, Yunan ve Yahudi gruplar, Dr. Öz’ün Ermeni soykırımı iddialarını tanımamasını protesto etmek amacıyla düzenledikleri yürüyüşte Ermeni Ulusal Komitesi'nin Pennsylvania’daki lideri Lorig Baronian, “Bir adayın ABD Senatosu'nu soykırımın reddedildiği yıllara sürüklemesine karşı bugün buradayız” dedi. Haham Shmuley Boteach da Yahudi ve Ermeni toplumunun Dr. Öz'e karşı tek vücut olduğunu söyleyerek “Bu konuda sessiz kalmayacağız” diye konuştu.

Mehmet Öz'ün Demokrat rakibi John Fetterman da gösteriye destek veren bir mesaj gönderdi. Fetterman, Ermeni soykırımı iddialarını tanıdığını vurgulayan mesajında “Öz'ün devam eden mide bulandırıcı sessizliğini protesto edenlere desteğimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Öz'ün kampanya merkezi önünde “Amerikalı Haham” olarak tanınan Shmuley Boteach tarafından organize edilen gösteriye Ermeni ve Yunan lobisinden çok sayıda grup destek verdi. Katılımcı gruplar arasında Amerika Ermeni Ulusal Komitesi ve Hellenik Amerikan Liderlik Konseyi de yer aldı.

Seçilirse Türk vatandaşlığından çıkacağını açıklayan Öz'ün Türkiye kökenli olması dışında sözde Ermeni soykırımı konusunda açıklama yapmaması da ülkede tartışmalara neden oldu.

Pennsylvania’daki Ermeni ve Yunan gruplar, daha önce de Mehmet Öz’ün senato adaylığına karşı gösteriler düzenlemişti.

Göstericiler, “Soykırım inkarcılarını reddedin” yazılı dövizler taşıdı.

Editör: Yadigar Hanım