ÇAYKUR yöneticilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmetlerinin arkasına sığındığını söyleyen Battal, “Keşke onun hizmetlerinin onda biri kadar bu ülkeye hizmet edebilseydiniz. İnsan Cumhurbaşkanımızın memleketindeki fabrikaya bu kadar zarar ettirmekten utanır.” dedi.
ABP Genel Başkan Yardımcısı Aytaç Battal, ÇAYKUR’un 600 milyon lira zarar açıklamasıyla açıklamalar yaptı. Türkiye’nin en önemli kurumunu bu kadar zarara uğratmanın kimsenin hakkı olmadığını ifade eden Battal, “Bir ülkenin en gözde kurumunu ve her evde tüketilen her markette ve her bakkalda olan bir markayı sizin böyle heba etme gibi durumunuz olamaz. Biz buna müsaade etmeyiz.” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ BÜYÜK HİZMETLER YAPTI

Bir önceki açıklamasını ÇAYKUR yöneticilerinin başka yerlere çekmeye çalıştığını söyleyen Battal, “Siz bizim parti olarak bizim misyonumuzu, vizyonumuzu incelememişler. Bizim partimizde ahde vefa imandandır. Biz bu ülke için bir tane çivi çakanın bile arkasında durmuşuzdur. Kesinlikle bu ülke için hizmet edenin hizmetini yoksa saymayız. Ama ülke için yapılan yanlışları da kim olursa olsun her yerde her platformda açıklarız bunu da hiçbir şekilde üstünü kapatmayız. Bizim kimseden çıkarımız, menfaatimiz yok. Allah’n izniyle de olmayacaktır. Bizim partimizin de kuruluş amacı da budur. Biz Anadolu’yuz. Bir toplumda vefa yoksa o toplumun maneviyatı çökmüş demektir. Olayın Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a karşı benim bir söylemim olduğu gibi bir durum anlaşılıyormuş. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kendisine minnettarız. Biz yapılanları takdir eden bir partiyiz. Biz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmış oldukları doğruları söylerken, yanlışları söylemememiz mi gerekiyor? Daha önceki canlı yayınlarda da Kılıçdaroğlu’nun mücadelesini de anlattım aynı anda AK Parti’nin yapmış olduğu hataları da konuştum. Biz kimsenin partisi değiliz ülkeye hizmet eden bu ülke için bir çivi çakan bizim için en kutsal kişidir ve aynı safta yürürüz.” dedi.

İNSAN CUMHURBAŞKANIMIZDAN UTANIR

Battal, “Bu olayı saptırmaya çalışan arkadaşlara şunu söylemek istiyorum. Cumhurbaşkanımızı çok seviyorsanız siz onun gölgesinde imza attığı başarıların altında kendinize bir koltuk buldunuz. Olmasaydı o koltukta oturabilir miydiniz? Hiçbiriniz oturamazdınız. İnsan şundan utanır bu Cumhurbaşkanımızın memleketindeki bir fabrika bu, bu fabrikaya zarar ettirmekten utanır. Cumhurbaşkanımız senede birkaç kere baba evine geliyor nasıl yüzüne bakıyorsunuz? Nasıl hesap veriyorsunuz? Bu ülke öyle kolay kazanılmadı. Bu ülkede çöpten ekmek toplayan insanlar var. Yıllık 600 milyon liradan bahsediliyor bu çocuk oyuncağı değildir. Bu dehşet bir rakam 600 milyon lira zarar açıklıyorsunuz. Birkaç gündür savaş kazanmış general gibi geziyorsunuz. Onurlu bir insan utanır halkın içine bile çıkamaz. Savaş kazanmış gibi ortada gezmeyin. Yönetim kadrosu garip liyakatsiz atamalardan oluşuyor. Bir taraf dört maaş alıyor. Bugün üniversite bitiren genç kardeşlerimiz işe giremiyor. " şeklinde konuştu.  

Editör: Habererk Habererk