İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, 2016 yılında İBB’nin AKP döneminde arsa satış yöntemiyle 4 günde 27 milyon dolar zarar ettiğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, 2016 yılında İBB’nin AKP döneminde arsa satış yöntemiyle 4 günde 27 milyon dolar zarar ettirdiğini sosyal medyada paylaştı.

X hesabından yaptığı paylaşımda Ongun şunları söyledi: "Size, 3 yıl önce İçişleri Bakanlığı’nın eline geçen ve sonucu belli olmayan bir dosyanın öyküsünü anlatayım.

Ak Parti'nin oy kaybetmesinin nedenleri belli oldu Ak Parti'nin oy kaybetmesinin nedenleri belli oldu

“BUGÜNKÜ KURLA 4 GÜNDE 81 MİLYON LİRA KAR”

2016 yılının Ocak ayında Başakşehir’de 78 bin metrekarelik bir arsa, özel bir firma tarafından 49 milyon liraya alınıyor. Ne rastlantı(!) aynı arsa, sadece 4 gün sonra arsayı satın alan firma tarafından KİPTAŞ’a o günün parasıyla 130 MİLYON LİRAYA satılıyor. 4 günde 81 milyon lira kar. O zaman dolar kuru 3 TL. Karlı satış, firmaya 4 günde 27 MİLYON DOLAR kazandırıyor. Bugünkü kurla 4 günde 800 milyon lira civarında.

“AKIBETİ BİLİNMİYOR”

KİPTAŞ, toplamda 300 milyon lira harcayarak arsayı satın alıyor ve projesini de hazırlıyor. Hatta yapılacak olan projenin maketi, hala KİPTAŞ binasının girişinde herkesin görmesi için sergileniyor. İBB yönetimine Ekrem İmamoğlu geldiğinde, bu kadar para harcanan arsa, İBB Meclisi AKP Grubu tarafından “yeşil alana” çevriliyor. Yani değeri düşürülüyor. Sıfırlanıyor. Bu kamu zararıyla ilgili olarak İBB soruşturma başlattı, dosya oluşturdu. İçişleri Bakanlığı müfettişleri, soruşturma dosyasını aldı ve 3 yıldır inceliyor. Sonucu belli değil.

27 MİLYON LİRA KAR

İstanbulluların milyonlarca lirasının böyle boşa gittiği çok sayıda örnek var. Bu öykünün özü, bir firmanın dört günde 27 milyon dolar kar yapması, KİPTAŞ’ın ise gün sonunda kaybolan 300 milyon lirası yani 100 milyon doları. İstanbul, yıllarca bu acımasız israf düzeniyle yönetildi.

Kaynak: Haber merkezi