YRP, AKP ile ittifak yapmayacağını duyurduktan sonra adaylarını belirlemeye başladı. Önder Tanır’ın YRP rozetini takan kişi ise YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan oldu. Parti, sosyal medya hesabından Tanır’ın adaylığını duyurdu.

YRP’YE GEÇEN AKP’LİLER

AKP trollere savaş açtı: Devlet Bahçeli'nin önerisi de masada... AKP trollere savaş açtı: Devlet Bahçeli'nin önerisi de masada...

AKP’de yerel seçimler öncesi istifalar sürüyor. AKP’den adaylık alamayanlar YRP’ye katılıyor. AKP’nin eski Şanlıurfa milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, partisinden istifa edip YRP’ye geçti. YRP, Gülpınar’ı Şanlıurfa büyükşehir belediye başkan adayı yaptı. Gülpınar’ın ardından Eyyübiye belediye başkan yardımcısı Sait Kaya da AKP’den istifa etti.

Kaya, “Sayın Mehmet Kasım Gülpınar ile beraber olmak için; AKP üyeliğimden ve belediye başkan yardımcılığından İSTİFA ettim” dedi. AKP’nin eski gençlik ve spor bakanı Suat Kılıç da partisinden ayrılarak YRP’ye katıldı. Kılıç’ın YRP rozetini takan yine Fatih Erbakan oldu.

NEDEN YRP?

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart’taki yerel seçimlerde AKP ile işbirliği yapmayacaklarını, Ankara, İstanbul ve İzmir dahil kendi adaylarını çıkaracaklarını söyledi. Erbakan’ın bu sözlerinin ardından AKP’den adaylık alamayan birçok isim YRP’ye geçti.

Kaynak: Haber merkezi