AKP hükümetlerinde Kültür ve Milli Eğitim bakanlıkları yapan Hüseyin Çelik, YSK başkanı ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak getirilen Ekrem İmamoğlu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Halk TV'de Seda Selek'in sunduğu Perdenin Önü Arkası programına konuk olan Çelik, "Bir ülkede adaletin gücü yoksa orada gücün adaleti devreye girer ve gücün adaleti her zaman zalimcedir. Başta sayın Cumhurbaşkanımız 'bu karar benim aklıma yatmıyor' demesi lazım" ifadelerini kullandı.

"Siz hukuk devleti miziniz, değil misiniz?" diye soran Çelik şunları söyledi:

"Yol yapmışız, köprü yapmışız. Bunları geçin. Bunlar komünist ülkelerde de var ama yönetim itibariyle dünyanın en iğrenç ülkesi hangisidir? Esas AK Parti'nin hassas olması gereken konular bu konulardır. Ancak tekrar altını çizmek istiyorum. Siz hukuk devleti misiniz, değil misiniz?

Yalnız bugün İmamoğlu'na gösterilen hassasiyet zamanında Erdoğan'a gösterilmemişti.

Bakın Demirel'i yasakladık, geldi başbakan oldu. Ecevit'i yasakladık geldi başbakan oldu. Tayyip Bey yasaklandı geldi başbakan oldu. Elbette insanlar göz göre birine haksızlık yaptığınız zaman onun bedelini size ödetirler. Mesele cumhurbaşkanı adaylığı değil ben İBB Başkanı olsa bile bu haksızlık kabul edilemez."

Editör: Yadigar Hanım