AKP'nin kalesi olarak bilinen Konya'nın Çumra ilçesinde çiftçiler, su sorununa dikkat çekmek amacıyla yol kapatma eylemi yaptı. 

Çumra’da yapımına 2012 yılında başlanan ve 2017 yılında bitirilmesi planlanan Konya AHİ Kanalı hala tamamlanamadı. 541 milyon TL harcanan proje, kanalın çökmesi nedeniyle bir türlü bitirilemedi ve çürümeye terk edildi.

Konya Haber’de yer alan habere göre, ilçeye su getirecek projeye iktidarın sahip çıkmadığını öne süren çiftçiler, kanallarda su olmamasından şikayet ederek, "Ya suyu getirin, ya kanalları geri götürün" diye isyan etti.

Yetkililerden acilen su sorununun çözülmesini isteyen çiftçiler, sulama kanalının bir an önce yapılması ve seslerinin duyulması için devlet büyüklerini Çumra'ya davet etti.

"SONUMUZ KARAPINAR GİBİ OBRUK OLUŞAN BİR YER OLMASIN"

Su sorunu nedeniyle ilçede açılan kuyu sayısının ve kuyu kullanımının arttığını vurgulayan çiftçiler, sonlarının Karapınar gibi sürekli obruk oluşan bir yer olmasından endişe ettiklerini dile getirdi. Yakında obruk oluşumunun Çumra'da da görüleceğine dikkat çeken çiftçiler, buna önlem alınması için acil çağrıda bulundu.

Yol kapatma eylemi jandarma ve polis ekiplerinin alana gelmesiyle sona erdi.

541 MİLYON TL HARCANAN PROJE KADERİNE TERK EDİLDİ

Konya'nın Çumra İlçesi'nde bölgeye su getirmek amacıyla yapımına 2012 yılında başlanan ve 2017 yılında bitirilmesi planlanan Konya AHİ Kanalı için 541 milyon TL harcandı. Ancak proje, kanalın çökmesi nedeniyle bir türlü bitirilemedi.

Editör: Yadigar Hanım