Doğu Perinçek AKP ve CHP'nin görüşmelerini övdü! Doğu Perinçek AKP ve CHP'nin görüşmelerini övdü!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerde kendilerini sürekli olarak yendiğini itiraf etti. 2018 seçimlerindeki adaylığını anımsatarak, Erdoğan’ın “Ben tek, onlar hepsi” sözlerine atıfta bulunarak, bu söylemin karşısında başarısız olduklarını dile getirdi. İYİ Parti, son yenilginin ardından 31 Mart yerel seçimlerine bağımsız olarak katılma kararı aldı.

Antalya’da yerel seçim kampanyası yürüten Akşener, Erdoğan’ın her seçimde galip geldiğini kabul etti ve “Hepimiz aday olduk, ama kazanamadık” dedi.

CHP ve İYİ Parti arasındaki gerilim artmaya devam ediyor. Akşener, Antalya Serik’teki seçim çalışmaları sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun partiye karşı operasyon yürüttüğü iddiasında bulundu. İmamoğlu’nun İYİ Parti’nin afişlerine izin vermediğini belirten Akşener, İmamoğlu ve CHP’yi eleştirdi.

İmamoğlu’nun Akşener’e yönelik “primci” iması ve onu muhatap almadığını belirtmesi, iki eski dost arasındaki ilişkileri gerdi.

Akşener, seçimlere ayrı girme kararlarının ardından yaşananları eleştirerek, büyükşehir belediye başkanlarının partinin iç işlerine müdahale ettiğini ifade etti. Ayrıca, İYİ Partililerin CHP’li büyükşehir belediye başkanları tarafından küçümsendiğini söyledi.

Akşener, İmamoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i eleştirerek, kendisine kefil olduğu kişilerin güvenini boşa çıkardığını ve bu durumu düzelteceklerini belirtti.

Akşener, seçmenlere dürüst ve namuslu adaylara oy vermeleri çağrısında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi