Altın fiyatları yeni yıla hızlı başladı. Gram altın yeni rekorunu kırarak tarihi zirveyi gördü. Küresel piyasalarda altının ons fiyatı 6 ay aranın ardından 1850 doları test etti. Bu durum altın piyasasını hareketlendirdi. 2022’yi rekor fiyatla tam 1.100 lira ile kapatan gram altındaki yükseliş 2023’de yani yeni yılda da devam ediyor. Üst üste 4 işlem gününde yükseliş yaşan altının gram fiyatı bugün 1.123 TL'nin de üzerine çıkarak rekor kırmaya devam ediyor. Yatırımcıların altın fiyatları ile ilgili en çok merak ettiği konu ise fiyatların daha ne kadar artacağı oldu.

Altın Piyasası Uzmanı Nasri Amcalar da altın fiyatları ile ilgili gelen son dakika bilgilerini değerlendirdi. Amcalar açıklamasında “Biz bu rekorun daha da devam edeceği. Bin 500 lira ve üzerindeki seviyeleri göreceğini tahmin etmekteyiz. 6 ay ve 7 ay sonra baktığımızda gram altın bin 500 lira seviyelerine oturmuş olacak. Yani bu arada geçen sürede gram altında ufak tefek düşüşler yaşanabilir ama düşüşler vatandaşı da yatırımcısını da korkutmasın. Her düşüş bir alım fırsatıdır” ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN EN GÜVENİLİR YATIRIM ARACI

Gram altının güvenilir bir yatırım aracı olduğuna da dikkat çeken Altın Piyasası Uzmanı Amcalar şu ifadeleri kullandı:

‘Gram altın da aslında her zaman söylediğimiz gibi güvenilir liman olduğunu bir kez daha bize kanıtlamış oldu. Baktığımızda 2022 yılı başında gram altın 800 lira seviyesindeydi ve yılı 1100 liranın üstünde kapattı. Bu her geçen gün de üstüne koyarak devam ediyor. Gram altına baktığımız zaman güvenilirliğini hiçbir zaman kaybetmeyeceğini görüyoruz.’

ALTININ ONS FİYATI DA YÜKSELDİ

Altının ons fiyatı ise 1800 dolardan işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Aynı dakikalarda çeyrek altın ise, 1793 TL'den alınırken, 1.833 TL seviyesinde satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın 3.575 TL'den alınırken, 3.666 TL'den işlem görüyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını ise, 7.564 TL'den alınırken, 7.641 TL'den satılıyor.

Editör: İlayda Şimşek