Valiliğin 1 hafta süreyle tüm etkinlikleri iptal etmesi nedeniyle Özdağ ile beraberindekilerin kente girişine izin verilmeyeceği bildirildi.

Bir siyasi parti başkanı ve konvoyunun bir ile sokulmaması, büyük yankı uyandırdı. Hatay il sınırında bekletilen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve partisine siyasi çevrelerden ve medyanın önemli isimlerden destek geldi. Destek mesajlarını Twitter'da paylaştılar. 

Olayın başından sonuna kadar Türk Milleti'ni tweetleriyle ve yaptığı açıklamalarla bilgilendirmeye çalışan Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın açıklamaları şöyle oldu:

Zafer Partisi lideri, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Hatay Valisi Rahmi Doğan'a tepki gösterdi.

ilk tweet

Özdağ ilerleyen saatlerde yaptığı yeni paylaşımda, "7000 yıllık Türk Yurdu Hatay 9 Temmuz 1939’da Anavatana katıldı. Gerekirse 9 Temmuz’a kadar buradayız." açıklamasında bulundu.

ikinci tweet

SİYASİ ÇEVRELERDEN ÜMİT ÖZDAĞ'A DESTEK MESAJLARI YAĞIYOR

Türk siyasetine yön veren çeşitli siyasi partiler ve milletvekillerinden Zafer Partisi ve Ümit Özdağ'a destek mesajları geliyor.
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce anayasal suç vurgusu yaparak şu sözleri dile getirdi: "Sayın Ümit Özdağ Zafer Partisi’nin Genel Başkanıdır, milletvekilidir. Hatay’a girişini engellemek anayasal bir suçtur. Engelleri derhal kaldırın, yanındayım"

muharrem ince


CHP Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Yazıklar Olsun" diyerek şunları dile getirdi: 
"Legal bir Siyasi Parti Genel Başkanını Türkiye nin toprağı olan Hatay a sokmamak kendi ülkende mülteci durumuna düşmenin en somut göstergesi...Sığınmacılar istediği şehire girebilir...Ümit Özdağ Hatay a giremez öyle mi?..YAZIKLAR OLSUN"

tanju özcan


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bu rezalet kabul edilemez!" diyerek tepki gösterdi: 
"Bir milletvekilinin bir siyasi parti liderinin gerekçe ne olursa olsun bir kente sokulmaması nedir?

Bu rezalet kabul edilemez!

İlgili makamları;

Türkiye'yi dünyaya rezil eden, 
Anayasaya açık aykırı bu kanunsuz emri acilen geri çekmeye davet ediyoruz."

özgür özel


Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt ise 'tek adam' vurgusu yaparak şunları dile getirdi:

"Zafer Partisi Genel Başkanı@umitozdag
 Hatay girişinde engelleme. Özdağ, polis ve jandarma ekipleri tarafından bekletildi. Özdağ Hatay'a alınmadı.
Tek adamın,Milletvekili düşmanı Soylusu,Milletvekilini,Parti Genel Başkanını Hataya almamak ne demek?
Şiddete kınıyorum"

cemal engınyurt

Devlet eski Bakanı ve İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican da "Ülke babanızın çiftliği değil" diyerek sert sözlerle yaşananları eleştirdi:

"Anayasayı yok varsayarak Muhalif bir parti başkanı @umitozdağ ‘ın bir ile girişini engelleyen Tek Adam yasakçı zihniyetini ve uygulayıcısı Bakan @suleymansoylu ‘yu şiddetle kınıyorum.
Muhaliflerinize #DüşmanHukuku uygulamaktan vazgeçin.
Ülke babanızın çiftliği değil."

ahat andican

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, hukuk ihlali yapıldığına vurgu yaparak şunları dile getirdi:

"Siyasi endişeye dair açıklamaları engelleme gayretinizi, hassasiyetinizi, sınırlarımızı korumak, kollamak için ve elini kolunu sallayarak geçenlere gösterebilseydiniz; bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Milletvekili ve Genel Başkana bu hukuk ihlâlini yapmak durumunda kalmazdınız."

yaa

GAZETECİLER DE ÖZDAĞ'A DESTEK VERDİ

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, "... kendi memleketimizde mülteci olmamıza ramak var!" sözleriyle gerçekleri ortaya koyarak tepkisini gösterdi. Özdil'in destek mesajı şöyle:

"Kimliği bile olmayan, ikametgah adresi bile olmayan kaçak Suriyelilerin memleketin 81 vilayetine gidebilmesi serbest, milletvekili Profesör Ümit Özdağ'ın Hatay’a gitmesi yasak… Sessiz istila değil bu, kendi memleketimizde mülteci olmamıza ramak var!"

YILMAZ ÖZDİL

Editör: Gökçe Sevim