AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday göstereceği kişinin Hamza Dağ olduğu öne sürüldü.

Yerel seçimler yaklaşırken, partilerin aday listeleri belirleniyor. 31 Mart’taki yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının AKP Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ olduğu ileri sürüldü.

HAMZA DAĞ KİMDİR?

Hamza Dağ, Balıkesir Sındırgı nüfusuna kayıtlıdır ve 1 Mart 1980’de Manisa Demirci’de doğmuştur. 1996 yılında Simav İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. Lisans eğitimini 2000 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. AKP İzmir İl Gençlik Kolları’nda Yönetim Kurulu Üyesi ve Seçim İşleri İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra, 3 Şubat 2008’de 3. Olağan Kongre’de İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na seçildi.

Can Atalay’ın odasına İYİ Partili isim yerleşti Can Atalay’ın odasına İYİ Partili isim yerleşti

2011 seçimlerinde 24. Dönem İzmir Milletvekili olan Dağ, 25., 26. ve 27. dönemlerde de İzmir Milletvekilliği yaparak TBMM’de yer aldı. Bu dönemlerde İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi oldu. 2014’ten beri AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olan Hamza Dağ, 2014-2017 yılları arasında Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı görevini de üstlendi. 2017-2021 yılları arasında AR-GE Başkan Yardımcısı olarak çalıştı. 24 Mart 2021’de yapılan 7. Olağan Kongre’de yeniden MKYK üyeliğine seçilen Hamza Dağ, bu tarihten itibaren Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

AKP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u aday göstereceği öğrenildi. 

Kaynak: Haber merkezi