Avustralya'da yaşayan 14 yaşındaki bir genç erkek çocuğunun anüsüne giren golf topu, 24 saat süren müdaheleyle çıkarıldı. 

Tıp dergisi Hindawi'de yer alan bilgiye göre, 14 yaşındaki çocuk anüsüne bir golf topu soktuktan sonra topu çıkaramad. Panik olan genç olayı annesine anlattı ve  acil servise gittiler.

Bir litre müshil ilacı verildi

Acil serviste çekilen röntgende, topun kalın bağırsağın son kısmı olan sigmoid kolonuna yerleştiği görüldü. Genel anestezi uygulanan çocuğa, yapılan tüm denemeler topu çıkartmakta başarılı olamayınca bir litre müshil ilacı verildi. 

Doktorlar olaya ilişkin,  "Ailenin cerrahi müdahaleye isteksizliğini göz önünde bulundurarak ve kolon tıkanıklığı olmadığından, golf topunun geçişini kolaylaştırmak için dışkı gevşetici maddeyi (laksatif) denemeye karar verdik" diye açıkladı.

Bağırsak yaralanmasına dair herhangi bir bulguya rastlanmadı

Bir litre müshil ilacı verildikten 3 saat sonra top başarılı bir şekilde dışarı çıkarıldı. Doktorlar, "Golf topunun çıkarılmasının ardndan hasta iyi durumdaydı ve aynı gün taburcu edildi. Bağırsak yaralanmasına dair herhangi bir bulguya rastlanmadı" dedi.

Doktarlardan çocuğa gelecekte rektumuna başka nesneler sokmaması tavsiyesi

Doktorlar, 14 yaşındaki çocuğa "gelecekte rektumuna başka nesneler sokmaması" üzerine tavsiyede bulundu.Raporda, bağırsak tıkanıklığı yoksa, anüsünde yabancı cisimlerle gelen gelecekteki hastalar için ilk olarak laksatiflerin düşünülmesi gerektiği bilgisi aktarıldı.

Editör: Merve Kankan