Yapay zekanın hazırladığı 'Cehennem Tasviri' videosu tüyler ürpertti Yapay zekanın hazırladığı 'Cehennem Tasviri' videosu tüyler ürpertti

Apple, Hindistan dahil olmak üzere 92 ülkeye uyarı göndererek kullanıcılarını "paralı casus yazılım saldırıları" konusunda bilgilendirdi. Bu uyarı, şirketin iPhone'larını uzaktan ele geçirmeye çalışan bir tehlike tespit etmesiyle yapıldı. Apple, kullanıcılarını bu tür saldırıların nadir olmasına rağmen karmaşık ve ciddi sonuçlar doğurabileceği konusunda uyardı. Bildirime göre, Apple bu tür tehditleri 2021'den bu yana düzenli olarak bildirmekte ve şimdiye kadar 150'den fazla ülkedeki kullanıcılarını bilgilendirmiştir.

Önceki bir olayda, bazı Hintli milletvekilleri Ekim 2023'te Apple'ın devlet destekli bir saldırgan tarafından hedef alındığına dair ekran görüntülerini paylaşmışlardı. Ancak Apple, tehdit bildirimlerini devlet destekli herhangi bir saldırganla ilişkilendirmediğini belirtmişti. Bu son uyarı, Apple'ın güvenlik önlemlerini kullanıcılarına düzenli olarak hatırlattığı bir dizi önlem arasında yer alıyor.

Editör: Habererk Com