Apple'ın yeni iPhone 15 Serisini piyasaya sürmesi, her yerde manşetlere taşındı. Her yıl olduğu gibi Apple hayranları ön sipariş verdi ve en yeni telefonu almak için saatlerce sıraya girdi. Lansman, şirketin beklediği gibi heyecan ve beklentiyle karşılandı.

Ancak ürün pek çok müşteriyi hayal kırıklığına uğrattı. iPhone serisine çığır açıcı bir eklenti olması beklenen ürün, kullanıcılar arasında hoşnutsuzluğa neden olan bir dizi sorun nedeniyle gölgelendi. İşte yeni iPhone 15 serisinin birçok tüketici tarafından vurgulanan beş ana sorunu.

iPhone 15'in aşırı ısınması

iPhone 15'i rahatsız eden en göze çarpan sorunlardan biri aşırı ısınma eğilimidir. Kullanıcılar, rutin görevler sırasında cihazın rahatsız edici derecede ısındığını bildirdi. Bu durum birçok kullanıcıyı telefonun aşırı ısınma nedeniyle patlayıp patlamayacağı konusunda endişeye sevk etti.  Şirket, aşırı ısınma sorununun, etkilenen iPhone'lar için herhangi bir güvenlik veya uzun vadeli performans riski oluşturmadığını vurguluyor.

Apple, yeni iPhone 15 serisinin beklenenden daha sıcak çalışmasına neden olan çeşitli sorunlar tespit etti; bunlardan biri iOS 17 yazılımındaki bir hataydı. Apple'a göre sıcaklık sorunu, arka plan etkinliğinin artması nedeniyle cihazın kurulumundan veya geri yüklenmesinden sonraki ilk birkaç günde daha belirgin olabilir. Asfalt 9, Instagram ve Uber dahil olmak üzere bazı üçüncü taraf uygulamalara yapılan son güncellemeler, aşırı ısınma sorunu olduğu söyleniyor.

Çok kolay kırılıyor

iPhone 15'in bir diğer önemli sorunu da kırılmaya yatkınlığıdır. Apple'ın dayanıklılık iyileştirmeleri iddialarına rağmen birçok müşteri, cihazın şaşırtıcı derecede kırılgan olduğunu düşünüyor. Yeni iPhone, çelikten daha dayanıklı bir metal olduğu söylenen titanyumdan yapılmış.

Birçok kişi dayanıklılık sorunlarıyla ilgili deneyler yaptı ve telefonun arka camı yalnızca başparmağın baskısıyla anında paramparça oldu. Ayrıca birçok kişi tarafından yapılan ve telefonun neredeyse her zaman başarısız olduğu düşme testleri de var.

iPhone 15'in şişmiş pili

Yeni cihaza yükseltmeyle ilgili potansiyel risklere ilişkin raporlar var. Telefonun kullanıcıları Reddit'te, satın aldıktan sadece birkaç gün sonra pilin şiştiğine dair işaretlerin görüldüğünü iddia etti. Birçok kullanıcı, şişmenin ana nedeni olarak telefonun içindeki ısının sıkıştığını belirtti.

Yavaş ve gecikmeli

iPhone her zaman hızlı ve duyarlı performansıyla tanındı. Ancak iPhone 15, yavaşlığı nedeniyle eleştirildi. Kullanıcılar, amiral gemisi bir cihazdan beklenmeyen gecikmeler, yavaş uygulama başlatma ve gecikmiş yanıtlar bildirdiler.

Bazı tüketiciler de iPhone 15'lerini kurarken veri aktarmaya çalışırken Apple logo ekranında bir önyükleme döngüsü gördü. Bu hatayı gidermek için Apple, iOS 17.0.2 güncellemesini yayınladı.

Düşük Kalite: Parmak izi tutan kasa, çizikler ve daha fazlası

iPhone 15 ayrıca bir dizi kalite kontrol sorunu yaşıyor gibi görünüyor. Birçok kullanıcı, cihazın ekranındaki gözle görülür çiziklerden, parmak izi bırakan kasa bileşenlerinden, telefonun tasarımındaki yanlış hizalamalardan ve ekranda yeşil renk tonundan şikayetçi oldu. Bu sorunlar yalnızca cihazın estetiğini değil aynı zamanda genel kullanıcı deneyimini de etkiler.

iPhone 15'in piyasaya sürülmesiyle ilgili hoşnutsuzluk, Apple'ın sadık müşteri tabanına birinci sınıf ürünler sunma konusundaki kararlılığı hakkında soruları gündeme getiriyor. Her yeni iPhone sürümüyle müşteriler yenilik ve mükemmellik bekliyor ancak iPhone 15 ile ilgili sorunlar bu itibara gölge düşürüyor.

Editör: Habererk Com