Uygur Türklerine Çin yönetimi tarafından yapılan işkence ve zulme karşı, Filistin Devlet Başkanı Çini  haklı bulup, Çin yönetimine destek açıklamasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Bu çerçevede en anlamlı tepkiyi   Ramazan Kurtoğlu Türk düşmanlarını hatırlatan önemli bir mesajı sosyal medya hesabından verdi.

 Ramazan Kurtoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle;

Arafat öldüğünde 880 mil.$ parası ABDli Yahudi bankerlerdeydi ve adam Kıbrıs Türkü’ne karşı Makaryos aşığıydı.2015 te Filistin Yönetimi 1915 pulu bastırmış Ermenistan’ı  desteklemişti.Şimdi de Uygur Türklerine karşı Komunist Çin’i destekliyor.Sahi alnımız da keriz mi yazıyor?

Ekran görüntüsü 2023-06-20 225346

Arafat kimdir?

Arafat, Kahire'de Filistinli bir anne ve babanın çocuğu olarak4 Ağustos 1929'da Mısır'da doğdu. Babası, Abdurrauf el-Kudva el-Hüseyni, Gazzeliydi; babasının annesi Mısırlıydı. Arafat'ın babası Kahire'nin kültürel olarak kozmopolit Sakanini mahallesinde tekstil tüccarıydı. Arafat yedi kardeşin en genç ikincisiydi ve yalnızca küçük kardeşi Fethi ile kendisi Kahire'de doğmuştu.Kahire Üniversitesi'nde öğrenim gördü. Bu dönemde Filistinli Öğrenciler Birliği'nin lideri seçildi. Daha sonra bir süre Kuveyt'te inşaat mühendisliği yapan Arafat, 1958 yılında El Fetih'i kurdu.

Arafat Filistin Ulusal Yönetimi'nin başkanı, başbakanı, Filistin Kurtuluş Ordusu'nun başkomutanı ve Filistin Yasama Konseyi'nin başkanı oldu. Temmuz ayında Filistin Ulusal Yönetimi Filistinlilerin resmî hükûmeti olarak ilan edildi.

Editör: Habererk Com