MHP’li Arzu Erdem, Devlet Bahçeli’nin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yönelik eleştirilerini sanki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelikmiş gibi aktardı. Erdem, Bahçeli’nin “Mehmet Şimşek” ifadelerini hedef saptırarak İmamoğlu ve Yavaş’a atfettiğini iddia etti.

İYİ Parti'de başkanlık divanı için bir ismin üstü çizildi: İstifa edenler geri dönecek mi? İYİ Parti'de başkanlık divanı için bir ismin üstü çizildi: İstifa edenler geri dönecek mi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Türk varlıklarına büyük ilgi var. Yerel halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmeliyiz” şeklindeki sözlerine sert bir tepki gösterdi. Bahçeli, bu ifadelerle Türk milletinin ‘yerel halk’ olarak nitelendirilip değersizleştirildiğini ve son dönemde yaşanan skandalların baş sorumlusunun bu zihniyet olduğunu belirtti. Ayrıca, bu açıklamada DEM Parti’yi de eleştirdi.

Bahçeli’nin eleştirdiği bu ifadeler üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı bir açıklama yaptı. Bakanlık, Şimşek’in ABD’de yaptığı ve eleştirilere neden olan açıklamasında “yerel halk” yerine “yerel yatırımcı” tabirini kullandığını açıkladı.

AKP’ye yakın Yeni Şafak gazetesi, Bahçeli’nin Mehmet Şimşek’e yönelik eleştirilerini sansürleyerek, sadece DEM Parti’ye yönelik eleştirileri yayımladı. Yeni Akit gazetesi ise Bahçeli’nin bu eleştirilerini ‘beklenmedik’ buldu ve “Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e beklenmedik tepki! O ifadesi sonrası zehir zemberek sözlerle yüklendi” başlığıyla haber yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi