Bu yeni menü, mobil uygulamalar üzerinden de kullanıcıların hizmetine sunulacak ve finansal işlemleri daha da hızlandıracak.

FAST Entegrasyonu ve Yeni Hizmetler

Yeni uygulama, FAST entegrasyonunu içeren talep ödeme katmanı hizmetlerini devreye sokuyor. Bu sayede, IBAN ile yapılan EFT ve havale işlemlerine alternatif bir seçenek sunulacak.

Yurt dışı tatil ve gayrimenkulde rekor Yurt dışı tatil ve gayrimenkulde rekor

Yenilik, alacaklılara ödeme işlemlerini başlatma yetkisi vererek, birine anında ödeme isteği gönderilmesini mümkün kılacak. Böylece finansal işlemler, havale işlemleri dahil, çok daha hızlı gerçekleştirilebilecek.

Merkez Bankası, bu yenilikle ödeme sistemlerini geliştirmeyi amaçlıyor. Talep ödeme katmanı hizmetlerinin bireysel ödemelerle sınırlı kalmayıp, elektronik ticaret ödemelerinden kurumsal fatura ödemelerine kadar birçok alanda kullanılmasının planlandığı belirtildi.

Kart Yutan ATM'lere Dikkat

Yeni düzenlemeye göre, ATM'ler belirli durumlarda kartınızı yutabilir. Bu durumlar arasında şifrenin üç kez yanlış girilmesi, kartın borç nedeniyle banka tarafından iptal edilmesi, kartın son kullanma tarihinin geçmesi veya ATM'de teknik bir arıza meydana gelmesi yer alıyor.

Böyle bir durumla karşılaşan kullanıcıların, müşteri hizmetlerini arayarak kartlarını iptal ettirmeleri ve 1-2 hafta içinde yeni kartlarını teslim almaları gerekiyor.

Editör: Alp Kılıç