Karadeniz gezisine devam eden Babacan, "Dünyada itibarımızı beş paralık ettiler. Avrupa Birliği ve Dışişleri Bakanlığı yapmış bir arkadaşınız olarak içim yanıyor. Ortağı olduğumuz, milyarlarca dolar para verdiğimiz F-35 savaş uçakları nerede? Dört ortaktan birisi olarak başladık biz o projeye. Hem de teknolojiyi bilen, teknolojinin sahibi dört ülkeden birisi olarak başladık. Bizim dönemimizde milyarlarca dolar para akıttık. Tapusunu aldığımız uçakları getirtemediler buraya." dedi.

“PARAMIZI PUL ETMEK MİLLÎLİK MİDİR, YERLİLİK MİDİR”

Bu ülkeyi gençlerin kaçmak istediği bir ülke haline getirmek millîlik midir, yerlilik midir? Yazık günah. Faiz lobisinin eline düşmüş bir hükûmetten bahsediyoruz. Paramızı pul etmek millîlik midir, yerlilik midir? Soruyorum. 200 liralık banknot tedavüle girdiği gün 123 dolar ediyordu. Bugün 12 dolar ediyor. 200 liralık banknot taşıyan her vatandaşımızın cebinden 111 dolar çalınmış durumda?

“TÜRKİYE, TEMEL ÜRÜNLERDE İTHALATÇI OLDU”

Türkiye temel ürünlerde ithalatçı ülke oldu. Hayvan ithal ediyoruz. Karkas et ithal ediyoruz. Buğday ithal ediyoruz. Yazık günah değil mi? Niye? Bu hükûmetin bir tarım politikası yok. Hükûmete ulaşanlar, ithalat lobileri. İthalat lobileri gidiyorlar, kulaklarına fısıldıyorlar ‘Şunu şöyle, bunu böyle yap’ diye. Çiftçimiz ulaşabiliyor mu? Bayburtlu bir çiftçimiz hükûmete ulaşabiliyor mu? Saraya ulaşabiliyor mu? Sorun tam burada.”
 

Editör: Gökçe Sevim