Türkiye, merkez üssü Kahramanmaraş olan 10 ilde büyük bir yıkım yaratan depremlerle sarsıldı. Şu ana kadar 35 bin 418 kişi yaşamını yitirdi.

Gülsüm Börta (53) ile 30 yıllık eşi Mehmet Börta (53) Adıyaman'da enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

Çiftin kızları Merve Börta babasının cep telefonunu enkaz altında buldu. 2 gün sonra doğum günü olan Merve Börta, babasının cep telefonunda en son siparişin doğum günü hediyesi olduğunu gördü ve gözyaşlarını tutamadı.

18 Şubat'ta ilk anne ve babasız doğum gününü geçirecek olan Merve Börta, acısını Twitter'dan paylaştı.

Merve Börta Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Annem Gülsüm Börta. Hemşireydi, ameliyatta hastalarının ellerinden tutardı. Hiçbir hastasını hor görmezdi. Kızım 'hastalarım önce Allah'a sonra bana emanet' derdi. Babam Mehmet Börta. Öğretmendi.

Engelli öğrencilerin köylerine gider ücretsiz okuma yazma öğretirdi. Babama her hafta sonu 'köylere gitme. Hava soğuk' derdim. Kızım 'Allah'ın gücüne gider elimiz ayağımız sağlam. Gençken gidelim' derdi. Annem gençken ücretsiz tüm yaşlılara iğne yapar evinin kapısını çalanı geri çevirmezdi hiç. Sizsiz 10 günüm bitmek üzere" sözlerini ifade etti.

"En son siparişi benim hediyemmiş.."

Börta, "3 gün sonra doğum günüm 18 şubat.. Hayatımın ilk anne babasız doğum günü.. Babam hediyemi bile hazırlamış babamın telefonunu enkaz altından kurtardım en son siparişi benim hediyemmiş.." dedi.

Editör: Merve Kankan